Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Φίλης Γ.: Μέγιστο λάθος της Ελλάδας η συζήτηση για αποστολή των S-300 στην Ουκρανία(Βίντεο)

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS, για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και για την είδηση ότι Νατοϊκή χώρα θα στείλει S-300 στην Ουκρανία (focusfm.gr / 13-03-2022). 

Ο κ. Φίλης μίλησε αρχικά για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας. Όπως είπε ότι όπως φαίνεται τουλάχιστον 30-40% της Ουκρανίας πλέον έχει περάσει σε ρωσικό έλεγχο. Επεσήμανε ότι το κέντρο βάρους είναι στο Κίεβο που έχει πολιτική και ιστορική σημασία ενώ το Χάρκοβο είναι πολύ μεγαλύτερης στρατηγικής σημασίας λόγω των μετάλλων και όλης της βιομηχανίας, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα είναι ένας στόχος που δεν πρόκειται να τον αφήσει η Ρωσία.

Ένας άλλος στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι ο έλεγχος των πυρηνικών εγκαταστάσεων για να αποκλείσουν την πιθανότητα η Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Στη συνέχεια ο κ. Φίλης σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, σύμφωνα με το οποίο γίνονται συζητήσεις για S-300 από νατοϊκή χώρα. Ο κ. Φίλης είπε ότι εάν υπάρξει πραγματικά συζήτηση σε τέτοιο πράγμα είναι ένα μέγιστο λάθος της Ελλάδος, το οποίο ελπίζει ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Διότι έχουμε ήδη στείλει πυροβολαρχίες στη Σαουδική Αραβία. Και αναρωτήθηκε ότι αντιμετωπίζουμε απειλή αεροπορική από την Τουρκία, δηλαδή είναι δυνατόν να το μιλήσει σοβαρά κάποιος αυτό το πράγμα;

Ενότητες:  

00:00-00:09 Εισαγωγή. 

 00:09-11:25 Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία με τις τελευταίες εξελίξεις.  

11:25-17:30 Συζητήσεις για αποστολή S-300 στην Ουκρανία από νατοϊκή χώρα. 

 

Το βίντεο είναι από το Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου