Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ο “γέρος” και “ξεμωραμένος” έχει εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη για την Αμερική: Πουλά φυσικό αέριο, F-35 και αγροτικά προϊόντα…

Τον αποκάλεσαν γέρο, ακόμη και “ξεμωραμένο”, αλλά τελικά, ο Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) κερδίζει από τη ρώσο-ουκρανική σύγκρουση από όλες τις απόψεις: Σχιστολιθικό αέριο, αγροτικά προϊόντα, πωλήσεις όπλων», αναφέρει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Figaro, Jean–Louis Tremblais.

Αναλύει σχετικά:

Πώληση πιο ακριβού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο Joe Biden δεν έκανε το ταξίδι για τίποτα. Στις 25 Μαρτίου, παρουσία του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε να αγοράσει επιπλέον 15 δις m3 (Gm3) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), που είναι μόνο η αρχή, καθώς τελικός στόχος είναι η πλήρης αντικατάσταση των 155 Gm3 ρωσικού φυσικού αερίου, που αντιπροσωπεύουν το 30% της κατανάλωσης της ΕΕ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι παραγωγοί LNG τρίβουν τα χέρια τους και αυξάνουν την πίεση στην διοίκηση Biden για νέες παραχωρήσεις.

Το οικονομικό τους μοντέλο είναι το Golden Pass megafield, που θα παραγγελθεί από την ExxonMobil και την Qatar Energy στην Πολιτεία του Τέξας το 2024. Μια επένδυση 10 δις δολαρίων, της οποίας η κερδοφορία είναι πλέον εγγυημένη από… Ευρωπαίους πελάτες.

Ευλογία για την αμερικανική βιομηχανία όπλων. Επισημαίνεται η απόφαση των Ευρωπαίων να ενισχύσουν τα αμυντικά τους προγράμματα, με ιδιαίτερη αναφορά στη Γερμανία, για την οποία εκφράζεται λύπη για την απόφαση της να αγοράσει αεροσκάφη F-35 stealth από την αμερικανική Lockheed Martin, και όχι ευρωπαϊκά Scaf (Air Combat System of the Future).


Κατά τον δημοσιογράφο, σε λεπτή θέση βρίσκεται και ο γαλλικός στρατός, καθώς εξαρτώμενος εξ ολοκλήρου από το ουκρανικό αεροσκάφος Antonov 124, του οποίου ο στόλος καταστράφηκε μερικώς από τους Ρώσους, ενδέχεται να στραφεί στο αμερικανικό C-17 από την McDonnell Douglas, δεδομένου ότι το Airbus A400M έχει έξι φορές χαμηλότερη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου.


Όσο για τον όμιλο Airbus, project manager του Eurodrone (Ευρωπαϊκό drone μεσαίου υψομέτρου και μεγάλης αντοχής), μόλις ανακοίνωσε, ότι θα εξοπλίσει το πρωτότυπό του με κινητήρα που θα κατασκευάζει θυγατρική της General Electric!

Τζάκποτ για αγρότες της Midwest. Οι Αμερικανοί αγρότες, που επιδοτούνται μαζικά από την διοίκηση Biden μπορούν μόνο να είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της μεγάλης κλίμακας αναδιανομής τροφίμων.


Το 2021 ήταν ήδη ιδιαίτερα ευνοϊκό για αυτούς, αφού ο αγροτικός τομέας είχε καταρρίψει τα εξαγωγικά του ρεκόρ, με αύξηση 18% σε σύγκριση με το 2020 και 14,6% περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ του 2014.

Αν οι εχθροπραξίες συνεχιστούν, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Midwest θα στερήσει από τη Ρωσία και την Ουκρανία τον αξιοζήλευτο τίτλο της «σιταποθήκης» του πλανήτη.

ΠΗΓΗ: Le Figaro Jean–Louis Tremblais – Les clés pour comprendre comment l’Amérique profite de la guerre en ukraine

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου