Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Συνεχίζεται η καταπίεση της Κίνας στους Θιβετιανούς

Η καταπίεση της Κίνας στο Θιβέτ συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία για τους Θιβετιανούς, καθώς οι κάτοικοι ενός θιβετιανού χωριού στην επαρχία Qinghai της βορειοδυτικής Κίνας συνοδευόμενοι από μοναχούς που ζουν σε ένα κοντινό μοναστήρι αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβερνητική εντολή. υδροηλεκτρικός σταθμός.

Σύμφωνα με πηγές που ανέφερε το Radio Free Asia, η κινεζική κυβέρνηση είχε εγκρίνει την κατασκευή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Qinghai. Μετά από έρευνα για τη βιωσιμότητα του έργου που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ανατέθηκε σε μια εταιρεία με το όνομα Machu να αναλάβει την επίβλεψη του έργου.

Δυσαρεστημένοι μοναχοί στο μοναστήρι Atsok Gon Dechen Choekhor Ling στην αυτόνομη περιφέρεια Tsolho του Θιβέτ υπέβαλαν αίτηση στους Κινέζους αξιωματούχους να ανακαλέσουν την εντολή κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού, δήλωσε Θιβετιανός κάτοικος της περιοχής.

«Αλλά ο κινέζος τοπικός επόπτης και άλλες αρχές επισκέπτονται τους Θιβετιανούς και τους προειδοποιούν να μετεγκατασταθούν ανεξάρτητα από το κόστος», ανέφερε μια πηγή της RFA, η οποία ήθελε να παραμείνει ανώνυμη για λόγους ασφαλείας.

«Καλούνται επίσης μοναχοί από το μοναστήρι για συναντήσεις και διατάσσονται να συμφωνήσουν στη μετεγκατάσταση», πρόσθεσε η πηγή.

Νωρίτερα, υπήρξαν συχνές συμπλοκές μεταξύ Κινέζων αξιωματούχων και Θιβετιανών σχετικά με κινεζικά αναπτυξιακά έργα. Οι Θιβετιανοί κατηγόρησαν κινεζικές οργανώσεις και τοπικούς αξιωματούχους για παράνομες κατασχέσεις γης, που διαταράσσουν τη ζωή των ντόπιων Θιβετιανών, ανέφερε το Radio Free Asia.

Πολλά κινεζικά έργα είχαν ως αποτέλεσμα τη βίαιη καταστολή, ακόμη και την κράτηση των διοργανωτών του έργου. Επιπλέον, ασκήθηκε έντονη πίεση στους τοπικούς πληθυσμούς να τηρήσουν τις επιθυμίες της κινεζικής κυβέρνησης.

 
ΠΗΓΗ directus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου