Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Η κατοχική Τουρκία με μανδύα «ειρηνοποιού» υλοποιεί σχεδιασμούς στα Βαρώσια

Η ΑΓΚΥΡΑ ανεξαρτήτως των διεθνών εξελίξεων, των όσων συντελούνται στο διεθνές πεδίο, προχωρεί ακάθεκτη στην υλοποίηση των επεκτατικών, επιθετικών της επιδιώξεων. Εν μέσω, λοιπόν, των όσων διαδραματίζονται στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις που βιώνει η ανθρωπότητα από τα αποτελέσματα του πολέμου, η κατοχική Τουρκία προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Υιοθετώντας τη γνωστή τακτική της βήμα προς βήμα επιβολής τετελεσμένων και βαθμηδόν εδραίωσης τους, η Άγκυρα προχώρησε σε νέα έργα εντός της περίκλειστης περιοχής. Διεξάγει εργασίες στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο King George και μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία. Με βάση βίντεο, που έχει μεταδοθεί, εκεί μεταφέρθηκαν ήδη κρεβατάκια θαλάσσης μαζί με ομπρέλες ενώ όπως έχει αναφερθεί αναμένεται ότι θα ανοίξει για το κοινό τον Ιούνιο. 

ΔΕΝ έχει σημασία πόση έκταση έχει η συγκεκριμένη παραλία. Σημασία έχει πως γίνεται ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση πλήρους ανοίγματος της περιοχής. Άλλωστε, η κατοχική Τουρκία υιοθετεί και εφαρμόζει μια τακτική σαλαμοποίησης. Αυτό γίνεται για να περιοριστούν οι όποιες αντιδράσεις και θεωρούνται οι ενέργειες αυτές, από κάποιους, «μικρότερης» σημασίας. Να υποβαθμίζονται δηλαδή. Το ζητούμενο είναι τι αποτέλεσμα προκύπτει όταν συμπληρωθεί το πάζλ. Οι ενέργειες της κατοχικής δύναμης στην περίκλειστη περιοχή γίνονται εδώ και πολλά χρόνια, έχουν, ωστόσο, συγκεκριμενοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2020 και συνεχίζονται με βάση και τα όσα έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έκτοτε παρακολουθούμε τις κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί και εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό, που θα έχει ως τελικό στόχο τον εποικισμό της περιοχής. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας έχει δηλώσει πως θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να καταγγελθεί η νέα προκλητική και παράνομη ενέργεια της κατοχικής δύναμης. Από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο, το αναμενόμενο. Ότι «τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα Βαρώσια». Σημείωσε πως  «η θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια παραμένει αμετάβλητη και ο Οργανισμός καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας» και πως θα υποβληθεί αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αν και όπως σημειώνει, η πρόσβαση στην περιοχή είναι περιορισμένη. Με αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται πως οι κατοχικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ να κινούνται εντός της περιοχής χωρίς περιορισμούς. Είναι γνωστό πως ο κατοχικός στρατός εμποδίζει την ΟΥΝΦΚΥΠ να εκτελεί τα καθήκοντα της και τούτο εντάσσεται στην πολιτική απόφαση της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία για να μπορεί να εκτελεί την αποστολή της η Ειρηνευτική Δύναμη, θα πρέπει να απευθύνεται προς το κατοχικό καθεστώς για να λαμβάνει άδεια. Τούτο συνδέεται και με το γεγονός ότι το ψευδοκράτος θέλει να δίνει τη συγκατάθεση του για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ! Αξίωση που δεν μπορεί, ασφαλώς, να γίνει αποδεκτή. 

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ δύναμη προχωρεί ανενόχλητα στην υλοποίηση των σχεδιασμών της έχοντας την ανοχή της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, η οποία- φευ- αναγνωρίζει ρόλο «ειρηνοποιού» στην Τουρκία. Κάποιοι επενδύουν στην Τουρκία για το Ουκρανικό. Γι’ αυτό και η Άγκυρα εκμεταλλεύεται αυτή τη στάση για να υλοποιεί την επιθετική, επεκτατική της στρατηγική. Θέλουμε να πιστεύουμε, απαιτούμε, να αντιδράσουν και να σταματήσουν τη νέα ενέργεια της Τουρκίας. 

 Η Θέση του "Φ"   

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου