Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Η Τουρκία ετοιμάζει καλοκαιρινό κρεσέντο παρανομιών στην ανατολική Μεσόγειο: Θα στείλει το νέο της πλωτό γεωτρύπανο

Το πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα τις επόμενες ημέρες, θα είναι έτοιμο να ερευνήσει για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο σε δύο μήνες.

Αυτό δήλωσε ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Turkish Petroleum Corporation ( TPAO).

Το γεωτρύπανο, το οποίο θα γίνει το τέταρτο πλωτό σκάφος γεώτρησης της Τουρκίας, θα υποβληθεί σε προετοιμασίες στο νότιο λιμάνι Taşucu για περίπου δύο μήνες, είπε ο Μπιλγκίν  κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τρίτη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

  • «Θα είναι έτοιμο για την αποστολή του στη Μεσόγειο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε.

Η Τουρκία αγόρασε το πλοίο τον Νοέμβριο για να ενταχθεί στον στόλο της μαζί με τα Fatih, Yavuz και Kanuni. Το σκάφος μήκους 238 μέτρων θα έχει μέγιστο βάθος γεώτρησης 12.200 μέτρα και μέγιστο επιχειρησιακό βάθος 3.600 μέτρα, σύμφωνα με ένα infographic του υπουργείου Ενέργειας.

Το πλοίο, το οποίο ονομάζεται επί του παρόντος «Cobalt Explorer», αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι Taşucu της επαρχίας Μερσίνης στις 19 Μαΐου, ανέφερε η εφημερίδα Daily Sabah , επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία. Ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι Okpo στη Νότια Κορέα στις 7 Μαρτίου και τώρα βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Αλγερίας.

Με πληροφορίες από Ahval

 ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου