Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς το σύστημα Πούτιν έχει διεισδύσει στη Δύση

 

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος


Σε πρόσφατη αναφορά του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε για μία ακόμα φορά μνεία στη διεισδυτική, αποσταθεροποιητική, υποβολιμαία και βαθύτατα αντιδυτική στάση της Μόσχας απέναντι στη Δύση, στον ευρωατλαντικό χώρο και ασφαλώς και στη χώρα μας.
Η Ρωσία είναι ο διαχρονικά «αρχιερέας της παραπληροφόρησης», η μητέρα της πιο άθλιας μετασοβιετικής προπαγάνδας. Είναι η χώρα που απέναντι σε μεγάλο αριθμό κρατών της υδρογείου έχει επαναστατικοποιήσει τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, με «οπλοποίηση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπερχρησιμοποίηση των fake news, εξώθηση αντιφρονούντων σε αυτοκτονίες, μαζική υιοθέτηση και «καναλοποίηση» δολοφονικών ενεργειών κατά δημοσιογράφων, πολιτικών, επικριτικών ατόμων του πουτινισμού, επιχειρηματιών, εξόριστων αντιφρονούντων (Αλεξάντερ ΛιτβινένκοΣεργκέι Σκριμπάλ κ.ά.) στο Λονδίνο κ.λπ.

1 Ο υπογράφων έχει ασχοληθεί επί χρόνια (με συνεχείς μελέτες και αναλύσεις) με όλα τα ανωτέρω πουτινικά εγκλήματα, ενώ είναι γνωστό ότι από την πρώτη δεκαετία που διαδέχθηκε τον Μπόρις Νικολάγιεβιτς Γιέλτσιν «οπλοποίησε» μη συμβατικά υλικά (ραδιολογικά, βιολογικά, χημικά και πυρηνικά) κατά των μικρών ή μεγάλων αντιπάλων του (με χαρακτηριστικές περιπτώσεις την πυρηνική τρομοκρατία κατά του αντιφρονούντα Αλεξάντερ Λιτβινένκο το 2006, δηλητηριάζοντάς τον (μέσω ανθρώπων-εκτελεστών) με το πολύ ισχυρό τοξικό πολώνιο 210 και προ τριών χρόνων τον Σκριμπάλ και την κόρη του με ισχυρότατο χημικό παράγοντα. Είναι τεράστιος ο κατάλογος δολοφονιών που δείχνουν ως άμεσα εμπλεκόμενο το καθεστώς του καρδινάλιου του Κρεμλίνου. Αξίζει να τονιστεί ότι όσοι αποκάλυψαν στοιχεία για τον βρόμικο πόλεμο του Πούτιν στην Τσετσενία το 1999-2001 έχασαν τη ζωή τους (με χαρακτηριστική περίπτωση τη διακεκριμένη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Αννα Πολιτκόφσκαγια), ενώ μεταξύ των θυμάτων του Πούτιν είναι και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπόρις Νέμτσοφ, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. 

2 Απέναντι στη Δύση ο Πούτιν εφαρμόζει σοβιετικού τύπου μεθόδους και όποιος έχει μελετήσει κορυφαίους ρωσολόγους (π.χ. Στέφεν Μπλανκ) και αναλυτές μυστικιστικών καθεστώτων, μπορεί να κατανοήσει τις ασύμμετρες κινήσεις του καθεστώτος της Μόσχας, τις υβριδικές παραπληροφορικές ενέργειες των ΠατρούσεφΣοϊγκού και Γκεράσιμοφ, με στόχο επιλεγμένα κράτη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και κρατών της Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Πούτιν «εργαλειοποιεί» ακραία συντηρητικά, αριστερίστικα, λαϊκίστικα, εθνικιστικά, θρησκευτικομανή στελέχη, σε όλα τα κράτη, ενώ πολύ συχνά έχουν λάβει χώρα συμπόσια και διασκέψεις στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη (όλα τα έξοδα κανονισμένα από το κόμμα του) αλλά και στην Κριμαία μετά την παράνομη προσάρτησή της το 2014. Στην υπηρεσία του Πούτιν είναι γνωστά ελληνομαθή στελέχη που υπηρέτησαν στη σοβιετική πρεσβεία στα βόρεια του Παλαιού Ψυχικού στην Αθήνα και σε προξενικές αρχές. Επίσης, αυτά τα στελέχη πέραν της Κριμαίας, είχαν διεισδύσει στη Μαριούπολη και στο Μπερντιάνσκ.

Για τον Ρώσο πρόεδρο και ειδικά για τον επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Νικολάε Πατρούσεφ καθώς και για το δίδυμο ΛαβρόφΖαχάροβα, η πατρίδα μας, η Πολωνία, οι βαλτικές χώρες, η Ρουμανία και η Ολλανδία είναι «κόκκινο πανί». Ο Λαβρόφ και η Ζαχάροβα έχουν ισχυρότατους δεσμούς με φιλολογικούς, επιστημονικούς, θρησκευτικούς, απόστρατους στρατιωτικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς κύκλους στην Αθήνα, ενώ η διείσδυση των φιλορωσικών κύκλων είναι εμφανής σε ορισμένους εκδοτικούς, τηλεοπτικούς και δημοσιογραφικούς χώρους. Για την προώθηση της ρωσικής προπαγάνδας χρησιμοποιούνται ειδικές εκδόσεις, πολυτελή περιοδικά, ενώ χρηματοδοτούνται «επιθέσεις» στον διαδικτυακό χώρο εναντίον έγκριτων αναλυτών που επικρίνουν με στοιχεία και δυνατές πληροφορίες τις άθλιες μεθοδεύσεις των φιλοκρεμλινικών παραγόντων.

3 Στα Βαλκάνια η οικονομική διείσδυση του Πούτιν είναι εμφανής σε όλα τα κράτη, από τον Δούναβη έως το Αιγαίο και από την Αδριατική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Στη Δυτική Ευρώπη δεν έχει επιτύχει πολλά, παρά την απίστευτη προπαγάνδα και τα διακινούμενα βρόμικα κεφάλαια που χρησιμοποίησε σε Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, ενώ στον ευρωπαϊκό Βορρά δεν τον συμπαθούν καθόλου.

Για τον αυταρχικό Ρώσο πρόεδρο, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στη Βόρεια Μακεδονία και στο Κόσοβο είναι εχθρικές και επιθυμεί την αντικατάστασή τους. Προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μέσω των ανθρώπων του καταστάσεις και γεγονότα, ενώ άτομα με ισχυρό θρησκευτικό συναίσθημα επηρεάζονται, γι’ αυτό και απαιτείται προσοχή.

Ο υπογράφων εκτιμά ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, ενώ πρέπει να παρακολουθούνται οι κινήσεις σε όλους τους τομείς των ρωσόφιλων στη χώρα μας, η οποία είναι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Επιπρόσθετα εκτιμάται ότι η διπλωματική, στρατιωτική οικονομική παρουσία των Ρώσων στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό σε επόμενη φάση θα ήταν λογικό να δούμε και αξιολογήσουμε κάποιες περαιτέρω στοχευμένες απελάσεις.

4 Ορισμένοι αντιδυτικοί πανεπιστημιακοί χρησιμοποιούνται ως πανελίστες, υποστηρίζοντας «περίεργα σχήματα», ανερμάτιστες θεωρίες, παραποιώντας την πραγματικότητα με συνωμοσιολογικές αναζητήσεις με εμφανέστατο κομπλεξισμό. Ενώ αναφέρουν ότι «ναι, είναι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», την ίδια στιγμή καταθέτουν απόψεις ανεδαφικές, προκλητικές, προβληματικές, ομιχλώδεις και φυσικά ασχετολογικές. Είναι οι ίδιοι που προέβλεπαν την κατάληψη της Ουκρανίας σε 72 ώρες, τη συνθηκολόγηση του Κιέβου (!) και την ήττα της Ουκρανίας γιατί ο λαός της θα επευφημούσε τον Πούτιν ως «ελευθερωτή»! Είναι οι ίδιοι που επικρίνουν για όλα τον Ζελένσκι, ενώ φαντάζονται ότι η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο! Είναι οι ίδιοι που συνδέονται με θρησκευτικούς παραπλανητές και υποστηρικτές ακραίων θέσεων και πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις της Δύσης πέφτουν από τον Πούτιν! Είναι οι ίδιοι που νομίζουν ότι τα γνωρίζουν όλα και ότι θα ζήσουμε σε έναν ρωσοκεντρικό κόσμο, μαζί με κάτι Κινέζους, Μαδούρους και τους διαδόχους του Χομεϊνί!

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου