Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Η παράνομη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) και οι συστημικοί αυτοκαταστροφικοί – βολεμένοι υποστηρικτές της

Tης Σοφίας Παπανικολάου*

Όταν οι πολίτες της Κύπρου απέρριψαν πλειοψηφικά το 2004 το σχέδιο Ανάν, έδωσαν ρητά και κατηγορηματικά εντολή στο πολιτικό σύστημα: «η ΔΔΟ στο καλάθι των αχρήστων! Τέλος»!

Σήμερα, όσοι μετέχουν σε αυτό το άθλιο σύστημα – εντός και εκτός Κύπρου- όχι μόνο συντηρούν εδώ και χρόνια παράνομα με…ύποπτη ανοχή και προθυμία τη «λύση ΔΔΟ», αλλά έχουν και την απύθμενη θρασυδειλία να την ωραιοποιούν και να την παρουσιάζουν στους πολίτες ως…«εναλλακτική λύση» σωτηρίας!

Μεγάλο θράσος έχουν όσοι παραβιάζουν κυνικά και κατάφωρα την ιερή, λαϊκή ετυμηγορία του 2004 και μέγιστη δειλία γιατί αποκρύπτουν συνειδητά (άραγε με ποιο όφελος;) την καταστροφική τουρκοποίηση που θα επιφέρει στην Κύπρο μας…

Οι πολίτες αποφάσισαν το 2004 «κύριοι»… πρόθυμοι, αυτοκαταστροφικοί και βολεμένοι υποστηρικτές της αγγλοτουρκικής ΔΔΟ και ΤΕΛΟΣ!

Οι πολίτες δεν χειραγωγούνται από κανέναν σας, πάρτε το επιτέλους απόφαση όσο είναι καιρός!

Οι πολίτες έχουν πολύ ευρύτερη αντίληψη από εσάς, σας έχουν ψυχολογήσει άρτια και σας έχουν απορρίψει!

Δεν έχετε καμία απολύτως νομιμοποίηση ούτε καν να…σκέφτεστε ως «λύση» την αγγλοτουρκική ΔΔΟ!

Επιτέλους, στοιχειώδης σεβασμός πρώτα στους πολίτες και μετά στους εαυτούς σας! Αυτοκαταστροφικοί υποστηρικτές της ΔΔΟ, βολεμένοι και εγκάθετοι που βεβηλώνετε χωρίς ντροπή τη μνήμη των Ηρώων και των γνήσιων αγωνιστών: Εκείνοι και εμείς σας λέμε ΟΧΙ!

./.

Προκειμένου όμως να θυμηθούμε τι ακριβώς σημαίνει η ΔΔΟ, καλό είναι διαβάσουμε ένα απόσπασμα από το παρακάτω άρθρο γνώμης του κ. Γρηγόρη Κ. Γρηγοριάδη, Πολιτικού Μηχανικού, Συμβούλου Στρατηγικής, το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου 2020 στο philenews:

Με την υποβολή του σχεδίου Ανάν, ο Κυπριακός Ελληνισμός συνειδητοποίησε πλήρως τι σημαίνει Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την απέρριψε συντριπτικά με το δημοψήφισμα το 2004. Επί της ουσίας, μια ΔΔΟ υπάρχει με τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

Δύο ισότιμα εθνικά κρατίδια, Ελληνικό και Τουρκικό και από πάνω μια συνεταιρική κεντρική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με αξιωματούχους και από τις δύο κοινότητες που θα πρέπει να παίρνουν κοινές αποφάσεις. Τέτοιο κατασκεύασμα όμως θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος, διότι απλά η κοινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αδυνατεί να λαμβάνει κοινές αποφάσεις λόγω σοβαρών αποκλίσεων στη στρατηγική κατεύθυνση των δύο εθνικών κοινοτήτων της Κύπρου.

Στο τέλος τα δύο εθνικά κρατίδια θα μείνουν να λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό στην ουσία θα είναι διχοτόμηση ντε γιούρε πλέον. Η Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτή την εξίσωση θα είναι υποβαθμισμένη ως εσωτερικό ελληνικό κρατίδιο.

Τέτοια «λύση» θα παραλύσει και μετά θα καταρρεύσει. Το ίδιο συμβαίνει και σε μια εμπορική εταιρεία όπου δύο συνέταιροι έχουν από 50% των μετοχών και δεν συμφωνούν στις σημαντικές αποφάσεις  της εταιρείας. Αυτή η εταιρεία δεν έχει μέλλον. Θα παραλύσει και μετά θα καταρρεύσει!

Η «λύση» ΔΔΟ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Η «λύση» που συζητείται με την πρόσφατη επιβεβαίωση της Τριλογίας Γκουτέρες 2019 στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο, προνοεί:

α) Υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε εσωτερικό Ελληνικό κρατίδιο.

β) Νομιμοποίηση της ψευδο-«ΤΔΒΚ» σε νόμιμο και ισότιμο τουρκικό κρατίδιο.

γ) Δημιουργία της νέας συνεταιρικής λεγόμενης «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»

δ) Αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας και

ε) Συναπόφαση στις αποφάσεις της κεντρικής Ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο συνδυασμός όλων των ανωτέρω θα επιτρέψει πλέον στο νόμιμο και ισότιμο τουρκικό κρατίδιο να έχει τον καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του νέου συνεταιρικού Ομοσπονδιακού κράτους.

Στην ουσία όλες οι ομοσπονδιακές αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο με την έγκριση της Τουρκίας. Δηλαδή θα είναι ένα κράτος προτεκτοράτο. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό. Ο Κυπριακός Ελληνισμός θα μείνει εντελώς ακάλυπτος και χωρίς τη σημερινή διεθνή νομική προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(*)Μέλους της «Συντονιστικής Επιτροπής Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο – ΣΕΥΑΕΚ»

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

ΠΗΓΗ professors-phds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου