Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της – Τα στοιχεία που την καίνε

 

Σε λιγότερο από 24 ώρες οι βελγικές αρχές θα αποφασίσουν εάν η Εύα Καϊλή... δάγκωσε τελικά το μήλο του χρηματισμού και θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Κλείνοντας τον κύκλο των ακροάσεων, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος αναμένεται να βρεθεί αύριο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία είχε λάβει αναβολή την περασμένη εβδομάδα. Οι βελγικές αρχές θα εξετάσουν θολά σημεία στις καταθέσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση διαφθοράς.

Την ίδια στιγμή διεθνή μέσα που επικαλούνται πληροφορίες από το υπόμνημα του Βέλγου εισαγγελέα που έκανε την ανάκριση «καίνε» την 44χρονη πολιτικό.

Το βελγικό περιοδικό Knack αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της, στις 9 Δεκέμβριου, όχι μόνο παραδέχτηκε ότι είχε δώσει εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα, αλλά ότι βαλίτσες με μετρητά «κυκλοφορούσαν» στο σπίτι.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα, όπως έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης. Ισχυρίζεται ότι γνώριζε από το παρελθόν για τις σχέσεις του συζύγου της με τον Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά «περνούσαν» από το διαμέρισμα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο δικηγόρος της ωστόσο διαψεύδει τα όσα φαίνεται να κυκλοφορούν στον διεθνή τύπο και επιμένει ότι η ευρωβουλευτής ειναι αθώα.

«Η κ. Καιλή ουδέποτε ισχζυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της πολιτικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά που ήταν στο σπίτι της, γεγονός το οποίο συνέβαλε στην έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων στις 9 Δεκεμβρίου, στο διαμέρισμά της ενώ και η La Repubblica γράφει πως η Εύα Καιλή γνώριζε για τα χρήματα και τις δραστηριότητες του Παντσέρι.

«Αδύνατο να έχουν κοινή στρατηγική»

Τα όσα δηλώνει στον ανταποκριτή του MEGA στις Βρυξέλλες Σαράντη Μιχαλόπουλο, ο γνωστός δημοσιογράφος του ιταλικού πρακτορείου ansa Λεονάρντο Πανέτα, είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί είναι αδύνατο η Καϊλή και ο άντρας της να υιοθετήσουν μια κοινή στρατηγική. Και κάνουν πολλά λάθη. Ο Τζόρτζι στην αρχή είπε ότι η Καϊλή ήταν αθώα και μετά παραδέχτηκε εν μέρει ότι γνώριζε τι συνέβαινε μέσα στο διαμέρισμά τους. Πρέπει να περιμένουμε τι θα πει ο Παντσέρι γιατί ίσως προσπαθήσει να εμπλέξει και άλλους ευρωβουλευτές για να μοιραστεί την ευθύνη.

Από τις 12 Δεκεμβρίου η Ευα Καϊλή κρατειται στις φυλακές του Χάρεν και σε περίπου 24 ώρες θα γνωρίζει εάν θα έχει την ίδια τύχη με το σύντροφό της ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου