Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Εκτός εαυτού ο Σοϊλού σε εκρηκτική συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Εκρηκτική ήταν η συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το Σάββατο, με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση και να μην μπορεί να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2023, αναφέρθηκε στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας» και των «εμπόρων ναρκωτικών» της χώρας, με στελέχη της αντιπολίτευσης να του θυμίζουν ότι είχε βγάλει φωτογραφίες με άτομα που κατηγορούνται για εγκλήματα.

Ο Σοϊλού ανέβασε τους τόνους, καθώς άκουσε και είδε βουλευτές της αντιπολίτευσης να φωνάζουν «ψεύτης Σουλεϊμάν» και να κρατούν πανό τις επίμαχες φωτογραφίες.

«Δεν υποκλιθήκαμε στα αδέρφια σας, δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε εσάς». Απάντησε ο Σοϊλού, αποκαλώντας τους βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP «παιδιά της Αμερικής» την οποία κατηγόρησε ότι «στηρίζει τους τρομοκράτες του PKK.

Βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος πέταξαν τα βιβλιάρια με τους λογαριασμούς τους στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποστήριξε: «Δεν λέω (να είναι τυφλή η αντιπολίτευση), μην είσαι τυφλός, τουλάχιστον νιώσε τι έχει γίνει στη χώρα. Η καρδιά σου είναι τυφλή. Ακόμα κι αν σκάσεις ή ραγίσεις, θα είμαστε δέντρα θα είμαστε χώμα, θα είμαστε νερό, θα ξαναέρθουμε σε αυτή την πατρίδα, αυτόν τον άγιο. Θα υπηρετήσουμε το έθνος».

ΠΗΓΗ liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου