Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης στο Πρώτο Θέμα: Θα είμαι ο πρωθυπουργός που θα φέρει τα Γλυπτά πίσω

Σε μια εφ΄όλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα* που κυκλοφορεί την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκη ζητά από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και πάλι με βάση το έργο που έχει παραχθεί και τις δεσμεύσεις που έχουν υλοποιηθεί, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά αλλάζοντας οριστικά σελίδα.

Ταυτόχρονα, αναφορικά  με τα Γλυπτα του Παρθενώνα σημειώνει ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά και παρότι δεν προβλέπει να κλείνει το θέμα πριν τις εκλογές, υπογραμμίζει πως εάν οι πολίτες εμπιστευτούν εκ νέου τη σημερινή κυβέρνηση  «θα είμαι ο πρωθυπουργός που θα φέρει τα Γλυπτά πίσω».

Τονίζοντας πως οι εκλογές μπορούν να γίνουν από τον Απρίλιο και μετά, κάτι που ανέφερε και στη συνέντευξή του στην Αλεξανδρούπολη ανακοινώνοντας και την υποψηφιότητά του στον Έβρο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ  σημειώνει εκ νέου ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία επαναλαμβάνοντας όμως ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα καθορίσουν τα επόμενα βήμα. «αν οι πολίτες με την ψήφο τους μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα σεβαστούμε τη βούλησή τους» τονίζει χαρακτηριστικά

Ο ίδιος αποκλείει ενδεχόμενη συνεργασία με την Ελληνική Λύση και φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και προαναγγέλλει νομοθετική πρωτοβουλία για το κόμμα «Κασιδιάρη» δεδομένου ότι κατά την άποψή του δεν πρέπει να εκπροσωπούνται στη Βουλή «εγκληματικές οργανώσεις»

Απαντά για τους λόγους για του οποίους ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους, αναγνωρίζει «εντυπωσιακό πολιτικό ένστικο στον Αλέξη Τσίπρα» και μιλά για αξιόλογο στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν κατονομάζει για να μη τα… κάψει ενόψει εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει πως αυτή η κυβέρνηση κάνει και σφάλματα τα οποία αναγνωρίζει και διορθώνει. Χαρακτηρίζει «ξεκάθαρο λάθος» την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζει πως ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση και συμπληρώνει ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν λάθη και να διορθωθούν συστημικές αδυναμίες που αναδείχθηκαν όπως αυτή των παρακολουθήσεων που ξέφυγαν σε ορισμένες περιπτώσεις από τον σκοπό τους.

Τέλος χαρακτηρίζει τις υποθέσεις των Πάτση και Χειμάρα ως «δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα» και μιλά για την ανάγκη να υπάρχουν αυστηρές τιμωρίες αποτροπής.

*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί!

ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου