Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Χάου του… εισαγγελέα

 Άννα Παναγιωταρέα 

Δεν χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία να κάνει καμπάνια με πολιτικά μηνύματα για την Παιδεία προκειμένου να αποδείξει την ακαταλληλότητα του ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει το μέλλον των δεκαοκτάχρονων. 

Φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να της κάνει χορηγία, με τη σειρά «χάου του» -με θέμα τη φοιτητική ζωή- που προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα. Τώρα οι γονείς ξέρουν τι συμβουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν οι φοιτητές για να περνούν ανέμελα τις μέρες τους στα πανεπιστήμια, οι δε φοιτητές τώρα ξέρουν πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις «υποχρεώσεις» του φοιτητή.

«Πώς να κάνεις μια ξέγνοιαστη φοιτητική ζωή;» ρωτάει ο χαβαλεδιάρης δεκαοκτάχρονος στο σποτάκι

μπροστά σε μια βιβλιοθήκη άνευ βιβλίων και απαντά: «Πανεύκολο». Τα ράφια έχουν δίσκους από βινύλιο, δηλαδή ψαγμένα πράγματα! Δηλώνει ο τυπάκος ότι είναι φοιτητής και το πρόβλημά του είναι πόσο cool και ανέμελα μπορεί να περάσει την τετραετία που απαιτεί η φοίτησή του σε ανώτατο ίδρυμα. Ξαπλωτός στην πολυθρόνα, ντριιιιιννννννν, ρίχνει μια πενιά στην ηλεκτρική κιθάρα του, που είναι φτιαγμένη για πολύ ροκ καταστάσεις. Αμα όμως διαθέτει τα 400 -και βάλε- ευρουλίνια για την αγορά της και, τουλάχιστον, μία χιλιάρα για στερεοφωνικά, στο πάνω ράφι της «βιβλιοθήκης», με το συστηματάκι εγγραφής των μουσικών «δημιουργιών» του, δεν τον λες και φοιτητή με μεροκαματιάρη πατέρα.

Πώς να κάνεις ξέγνοιαστη φοιτητική ζωή; Πανεύκολο. Σπουδάζεις στη σχολή που θες -μπαίνεις από το παράθυρο;-, διαβάζεις με τους φίλους σου – τρεις τύποι χαλαροί και τρελαμένοι: ο ένας μοστράρει τον πάτο από τα adidas παπούτσια του, φορώντας ακουστικά στ’ αφτιά, ο άλλος τρώει μία μπανάνα και ο τρίτος χτυπάει τα πλήκτρα στο κομπιούτερ που το κρατάει στα γόνατα. Δηλαδή παιδεία επί… γονάτου!

Μαύρο γυαλί και μπουφανάκι σένιο, συμπληρώνει την ξαπλωτή εικόνα του ιδανικού φοιτητή για τον ΣΥΡΙΖΑ με οδηγίες για ξάπλες. Ομολογώ ότι στα είκοσι χρόνια που δίδαξα στο πανεπιστήμιο τέτοιον τυπά δεν είχα την τιμή να συναντήσω. Παιδιά από την επαρχία είχα ως φοιτητές, που πολλοί δούλευαν σερβιτόροι και ό,τι άλλο για να συμπληρώνουν τα χρήματα που έστελνε η οικογένειά τους. Τότε «παιδιά» ευπρεπή και ταλαντούχα, που ανταποκρίνονταν στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις με συνέπεια και υπευθυνότητα και σήμερα άνδρες και γυναίκες που εργάζονται με αξιοπρέπεια, με θέσεις στην κοινωνία, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους.

Αλλά ο χαβαλιεδιάρης -πρότυπο φοιτητή για τον ΣΥΡΙΖΑ- δηλώνει ότι ξέχασε κάτι: «Η Αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει». Θλίψη! Οτι οι «συλλογικότητες» γκρεμίζουν βιβλιοθήκες, δέρνουν και απειλούν φοιτητές που έχουν άλλες πολιτικές απόψεις, καταστρέφουν αίθουσες, κλέβουν κομπιούτερ και υλικά, μπαίνουν και διαλύουν τη συνδιάσκεψη στη Σύγκλητο γιατί δεν συμφωνούν με τα θέματα προς συζήτηση υπάρχει θέμα; Η Αστυνομία γιατί να επεμβαίνει; «Αδικο δεν είναι;» μας ρωτά! Και τότε ακούγεται η φωνή εξ ουρανού… του Τσίπρα: «Δικαιοσύνη παντού». Σωστό! «Χάου του»… εισαγγελέα οι μαύρες σακούλες του Χρήστου Καλογρίτσα για τον ΣΥΡΙΖΑ;

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου