Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ ευχαριστεί την Ελλάδα

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αρωγή στους σεισμούς της Τουρκίας.

«Ευχαριστούμε Ελλάδα για την ταχεία ανάπτυξη ομάδας έρευνας και διάσωσης, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στα καλύτερά της» αναφέρει με ανάρτησή στο τουίτερ ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ και καταλήγει λέγοντας «ευχαριστούμε» στα ελληνικά.

Είχε προηγηθεί μήνυμα ευγνωμοσύνης από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα μετά την ανακοίνωση αποστολής βοήθειας για την επιχείρηση διάσωσης λόγω του σεισμού.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η πρεσβεία της Άγκυρας στην Αθήνα, εκφράζεται η ευγνωμοσύνη για «την άμεση ανταπόκριση» και για «τα μηνύματα αλληλεγγύης».

Η ανάρτηση συνοδεύεται με την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης για την αναχώρηση της ομάδας διάσωσης από την Ελευσίνα, προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας γράφει:

«Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα μας».

ΠΗΓΗ ellada24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου