Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ο Ερντογάν λέει ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει τις εκλογές


Μάιος 13, 2023. Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την προεδρία εάν ηττηθεί στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

«Ήρθαμε στην εξουσία στην Τουρκία με δημοκρατικό τρόπο. Όπως ήρθαμε στην εξουσία, εάν ο λαός μας αποφασίσει διαφορετικά (ψηφίσει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης), τότε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη δημοκρατία. Θα θεωρήσουμε νόμιμο οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι στις εκλογές», είπε ο Τούρκος ηγέτης σε συνέντευξή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το τουρκικό έθνος θα υποστηρίξει αυτόν και το Κόμμα [Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης] του στις εκλογές αυτή την Κυριακή».

Οι τουρκικές προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου. 

Ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θεωρούνται οι κύριοι διεκδικητές για την ανώτατη κρατική θέση. 

Για να κερδίσουν στον πρώτο γύρο, πρέπει να συγκεντρώσετε το 50% των ψήφων συν μία ψήφο.

 Σε αντίθετη περίπτωση, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου. Οι αναλυτές δεν αποκλείουν τη διεξαγωγή εκλογών στην Τουρκία σε δύο γύρους.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου