Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Δικαιοσύνη παντού...


Γιάννης Τσαπρούνης

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απόλυτο δίκιο ως προς το κεντρικό προεκλογικό σύνθημά του. «Δικαιοσύνη παντού», έλεγε και αυτό έγινε. Η λαϊκή ετυμηγορία απέδωσε πολιτική δικαιοσύνη.

ΟΙ πολίτες γύρισαν την πλάτη στη μαυρίλα, στο σκοτάδι, στη μιζέρια, στην καταστροφολογία. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορούσε με μένος τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε την πρώτη μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλες φοροελαφρύνσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπαίναμε πάλι σε Μνημόνια και θα επέστρεφε το ΔΝΤ.

ΜΕΤΑ ήρθαν το Μεταναστευτικό, οι τουρκικές προκλήσεις, η πανδημία, τα λοκντάουν, η ενεργειακή κρίση. Σε όλες αυτές τις εξωγενείς κρίσεις, ο Τσίπρας επέλεξε να κάνει μικροκομματική και κοντόφθαλμη αντιπολίτευση. Συγχρόνως, στελέχη και τρολ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν ως «χούντα», ως «παιδοβιαστές», ως «νεοφιλελεύθερους» την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επιχείρησαν να κάνουν «σημαία» τους τον Κουφοντίνα, την υπόθεση Λιγνάδη, τη «νεκρή 5χρονη Μαρία» στον Εβρο, την τραγωδία στα Τέμπη, ακόμα και τα πτυχία των καλλιτεχνών. Και για όλα είχαν υιοθετήσει το τραμπικό «#Μητσοτάκη γ…».

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, το θράσος και η αλαζονεία περισσεύουν. Εως και σήμερα επιμένουν ότι από το 2015 έως το 2019 τα είχαν κάνει όλα τέλεια και ήρθε ο Μητσοτάκης και τα κατέστρεψε.

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ τους, πολλά Μέσα Ενημέρωσης που υποδύονται τους «ανεξάρτητους» και τους «ερευνητές», αλλά τελικά αποδείχθηκε πως φορούν «παρωπίδες» και προέβλεπαν ντέρμπι ή ακόμα και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προχθεσινές εκλογές. Εκτός τόπου και χρόνου.

ΔΕΝ μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αντιπολίτευση με fake news, να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα και να υπόσχεται τα πάντα όλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα από τα χρόνια που κυβέρνησε. Παρέμεινε κολλημένος στο 2012. Πίστεψε πως επειδή τότε κατάφερε να εκτινάξει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο θα συνέβαινε αν ακολουθούσε την ίδια τακτική. Μόνο που η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012. Και οι πολίτες το γνωρίζουν, ο Τσίπρας δεν το έχει κατανοήσει.

ΣΤΗΝ τετραετία Μητσοτάκη, η χώρα έκανε πολλά βήματα προς τα εμπρός. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να κατανοήσει την πραγματικότητα. Εφάρμοσε τη ρήση «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα». Τελικά, ήταν η πραγματικότητα που τους συνέτριψε.

ΚΑΙ τώρα; Οι πολίτες απέδωσαν «δικαιοσύνη παντού». Στις προσεχείς εκλογές, το ντέρμπι θα αφορά στη δεύτερη θέση, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής στο 4%. Εκεί που τους αξίζει να είναι.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου