Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Λιβύη: Νέα βομβιστική επίθεση από την κυβέρνηση Ντμπεϊμπά στη Ζαουίγια


Εικόνες από τους βομβαρδισμούς του λιμανιού

Μάιος 29, 2023. Ελλάδα.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα της Λιβύης, δείχνουν τα αποτελέσματα της νέας βομβιστικής επίθεσης με drone σε τοποθεσία στο λιμάνι της πόλης Ζαουίγια, έπειτα από την στρατιωτική επιχείρηση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον αλ Ντμπεϊμπά την περασμένη Πέμπτη, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την al Wasat, ο Αλί Αμπού Ζαρίμπα, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, από την πόλη Αλ Ζαουίγια ανακοίνωσε ότι ο ανιψιός του, Μουχάμεντ Αντνάν Αμπού Ζαρίμπα τραυματίστηκε από τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Μάγια.

Αμπού Ζαρίμπα: «Ο πόλεμος μεταξύ μας δεν θα σταματήσει»

Ο Αμπού Ζαρίμπα, σε άλλη ανάρτησή του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων  και «εναντίον της παράνομης κυβέρνησης», αναφερόμενος στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με την οποία ορκίστηκε να συνεχίσει τον πόλεμο λέγοντας: «Ο πόλεμος μεταξύ μας δεν θα σταματήσει».

Ακτιβιστές και σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν τη δολοφονία δύο νεαρών ανδρών, του «Μουχάμεντ αντ Ατζανάχ αλ Στεΐβι (διοικητής μιας μοίρας)» και του «Σάμι αλ Καντίρι» (από την περιοχή Βαρσαφάνα)» και τον τραυματισμό του «Μουχάμεντ αλ Φιτούρι και του Αμπντ αλ Αζίμ αλ Χατάμπ από την περιοχή Αμπού Σούρα, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στην περιοχή Μάγια.

Ούτε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ούτε το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσαν δηλώσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις εναέριου βομβαρδισμού, που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή της Δυτικής Ακτής και είχαν στόχο αρκετές τοποθεσίες στην πόλη Αλ Ζαουίγια και τις γύρω περιοχές.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε πριν από τρεις ημέρες ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός του Αμπού Ζαρίμπα αποτελεί μέρος στρατιωτικής επιχείρησης με στόχο κρησφύγετα λαθρεμπορίου καυσίμων, ναρκωτικών και συμμοριών παράνομης μετανάστευσης, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου