Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Η «μονταζιέρα» του Γιώργου Τσίπρα και η δήλωση για το Αιγαίο


Μια απάντηση με την οποία -πολύ βολικά για τον ίδιο- παραποίησε τα ίδια τα λεγόμενα του επιχείρησε να δώσει ο Γιώργος Τσίπρας, μετά τη θύελλα που ξεσήκωσαν οι εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις του περί μη ρητής αναφοράς του Αιγαίου στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. 

Ο Γιώργος Τσίπρας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «μονταζιέρα» λέγοντας ότι η δήλωση του αναφέρεται στην άποψη των ΗΠΑ για το θέμα και όχι στην ίδια τη Σύμβαση. «Πλήθος Αμερικανών αξιωματούχων επικαλούνται το δίκαιο της θάλασσας για τη Νότια Σινική Θάλασσα και για όλες, σχεδόν, τις θάλασσες του κόσμου, εκτός από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Το σχετικό βίντεο υπάρχει και είναι σαφέστατο τι λέω και τι όχι. Λέω "για παράδειγμα, η UNCLOS, η σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, αναφέρεται από τις ΗΠΑ σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, στην Αραβική Θάλασσα, στη Θάλασσα της Κίνας κ.ο.κ. Η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά είναι το Αιγαίο. Τα τζιμάνια της μονταζιέρας της ΝΔ και το μιντιακό σύστημα που κατευθύνουν σβήνουν την αναφορά στις ΗΠΑ και με εμφανίζουν να υποστηρίζω τάχα ότι η "UNCLOS δεν αναφέρει το Αιγαίο” και άρα δεν το αφορά» υποστηρίζει τώρα ο κ Τσίπρας. 

Με λίγη προσοχή στο ακριβές κείμενο αυτών των δηλώσεων, ωστόσο, διαπιστώνεται εύκολα ότι ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που χρησιμοποιεί τη μονταζιέρα, κόβοντας και ράβοντας -κυρίως κόβοντας- αυτά που δεν τον εξυπηρετούν. Στη διευκρινιστική δήλωση του λέει ότι η επίμαχη φράση είναι «η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά είναι το Αιγαίο». Ωστόσο στο βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα να λέει «η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά στην UNCLOS είναι το Αιγαίο». 

Δικαίως, λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ως όφειλε και η μοναδική μονταζιέρα ήταν αυτή του Γιώργου Τσίπρα.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου