Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Αρχηγοί ΓΕΝ Ελλάδας-Ισραήλ: Διεύρυνση της συνεργασίας στο Πολεμικό Ναυτικό


Η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ σε επίπεδο Πολεμικού Ναυτικού, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση με τον Ισραηλινό ομόλογο του αντιναύαρχο David Saar Salama, ο οποίος ενημερώθηκε περαιτέρω επί των δραστηριοτήτων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του, ο Ισραηλινός αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στο Ναυτικό Οχυρό (ΝΟχ) Σκαραμαγκά και στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ).

Στο ΝΟχ Σκαραμαγκά, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρη, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ, και παρακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων του προσομοιωτή ελέγχου Βλαβών (ΕΒ) της Σχολής Ελέγχου Βλαβών.

Στο ΑΣ συναντήθηκε με τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Στόλου, ξεναγήθηκε στον προσομοιωτή της Σχολής υποβρυχίων και ακολούθως επέβη σε υποβρύχιο κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και σε πυραυλάκατο κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του αρχηγού Ναυτικού του Ισραήλ επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό (Θ/Κ) Γ. ΑΒΕΡΩΦ.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου