Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Yβρεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Χυδαιότητες απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σιγή… από Τσίπρα

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν διακρίνονται για την ευγένειά τους. Αλλωστε έχουν ενταχθεί σε ένα κόμμα όπου ο χυδαίος τρόπος και οι ύβρεις είναι χαρακτηριστικά της «αγωνιστικότητάς» του. Η χυδαιότητα, η προπέτεια και το πεζοδρομιακό λεξιλόγιό τους καθιστούν ευτυχή τον μπροστάρη Παυλάρα, τον μεγάλο διδάσκαλο. Αλλά αυτά είναι ζητήματα κομματικής αγωγής.

Πώς συμπεριφέρονταν οι σύντροφοι και τι δίδαξαν τα συριζαϊκά «βλαστάρια» τους. Το σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου; Στην αντίθετη άποψη; Ή τον κανιβαλισμό και τον τσαμπουκά; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν σε πολιτικό αντίπαλο την ανεξαρτησία γνώμης; Δεν θεωρούν ως ισότιμους συνομιλητές τους τους διαφωνούντες. Ο Αλέξης Τσίπρας, προσωπικά, σε κάθε κοινοβουλευτική «σύγκρουσή» του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτέλεσε για τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ παράδειγμα ευπρέπειας και κοινοβουλευτικού ήθους; Καθόταν κάτω από τη γιγαντοοθόνη, στο φεστιβάλ τους, και απολάμβανε το σύνθημα «Μητσοτάκη, γ…σαι».

Οι χυδαίες ύβρεις και οι προσβολές είναι η καταφυγή εκείνου που είναι έτοιμος να μετέλθει κάθε μέσο και σκευωρία για να κατακτήσει ή να κρατήσει την εξουσία. Η άποψή του πρέπει να επιβληθεί, με την αναίδεια της στρεβλής αντίληψής του περί Δημοκρατίας. Αν δεν γίνεται αποδεκτή, ακολουθούν οι απειλές «της άλλης φοράς που θα είναι αλλιώς», ενδεικτικές της ιδεολογίας τους.

Ουσιαστικά, οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ χτες στην Καλαμάτα απέδειξαν ότι δεν έχουν διδαχθεί να είναι δημοκρατικοί πολίτες. Δεν εμφορούνται από τις κοινωνικές παραδοχές που απαιτεί το δημοκρατικό φρόνημα. Η δική τους «Δημοκρατία» είναι εκείνη η οποία πρέπει να επιβληθεί, «με το καλό ή με το κακό θα επανέλθουμε», όπως είπε ο Σπίρτζης. Αλλά η Δημοκρατία έρχεται με το καλό και περνά μέσα από την κάλπη. Το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου δεν δίδαξε στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν συμφωνεί με τον τρόπο, το ήθος, το λεξιλόγιο και τον τσαμπουκά, τα χαρακτηριστικά της ασύδοτης, άθλιας, ασύλληπτης συμπεριφοράς των νεολαίων του, στο λιμάνι της Καλαμάτας, απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χτες το πρωί, θα έπρεπε χτες το απόγευμα να τους είχε ήδη διαγράψει. Να είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την απρέπεια προς το πρόσωπο του εγγυητή της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και φύλακα του Συντάγματος της Ελλάδας. Επρεπε ο Τσίπρας να αποδείξει το σεβασμό του προς το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, που ήταν στην Καλαμάτα, με τους πρόσφυγες, ως εκπρόσωπος των Ελλήνων.

Ο υβριστικός και εριστικός λόγος, ο βαθιά προσβλητικός για τα πολιτικά ζητήματα στα οποία απαιτούσαν οι νεολαίοι του Τσίπρα την εμπλοκή της Προέδρου, είναι ένας ακόμη σοβαρός λόγος για να εξηγηθεί, το βράδυ της 25ης Ιουνίου, ο απόλυτος καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Να με θυμηθείτε.

Ελεύθερος Τύπος

ΠΗΓΗ http://lastpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου