Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Μπίλστρομ (ΥΠΕΞ Σουηδίας): Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ


Η Σουηδία έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις που έχει θέσει η Τουρκία προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, ο Μπίλστρομ ανέφερε ότι με την εφαρμογή μιας νέας τρομοκρατικής πράξης η χώρα του έχει εκπληρώσει τις τελικές προϋποθέσεις για ένταξη στη Συμμαχία που ορίζονται σε μια τριμερή συμφωνία μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας.

"Τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ στη Σουηδία νέα νομοθεσία που καθιστά παράνομη τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με οποιονδήποτε τρόπο", είπε ο Μπίλστρομ. "Εκτελούμε έτσι το τελευταίο μέρος της συμφωνίας μας", πρόσθεσε.

Η Σουηδία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, αλλά η επικύρωση της ένταξής της ανεστάλη από την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι, τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει για την ταχεία ολοκλήρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου