Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Μαριούπολη: Ουκρανοί αντιστασιακοί δηλητηρίασαν Ρώσους αξιωματικούς σε στρατιωτική γιορτή


Δύο Ρώσοι αξιωματικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 15 στρατιωτικοί νοσηλεύτηκαν σε επίθεση μαζικής δηλητηρίασης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικού εορτασμού στην κατεχόμενη πόλη Μαριούπολη , σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του εξόριστου Ουκρανού δημάρχου της Μαριούπολης, ανέφερε για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση σε ανάρτηση της Πέμπτης στο Telegram.

Η δηλητηρίαση έγινε από Ουκρανούς παρτιζάνους καθώς οι δυνάμεις του Κρεμλίνου γιόρτασαν την Ημέρα του Ναυτικού την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τον Αντριουσένκο. Η Ημέρα του Ναυτικού είναι μια δημοφιλής εθνική εορτή στη Ρωσία που τιμά τα μέλη των ναυτικών δυνάμεων της χώρας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται συνήθως σε πόλεις-λιμάνια σε όλη τη Ρωσία και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν έτοιμος για μια μεγάλη παρέλαση πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων για την Ημέρα του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη εκείνη την ημέρα.

“Κατά τη διάρκεια του εορτασμού…σε μία από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι αξιωματικοί δηλητηριάστηκαν μαζικά”, έγραψε ο Αντριουσένκο , σύμφωνα με το Kyiv Post .

(πηγή: newsweek)

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου