Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Τούρκοι: Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού – Θα αποσυρθούν λόγω φθοράς; – Τι λέει η Ελλάδα


Μάλιστα στις τουρκικές αναρτήσεις υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Διονύσης Αντωνέλλος

Τούρκοι: Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, επικαλούμενα ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους «πλημμύρισε και η αεροπορική βάση Στεφανοβίκειο, που βρίσκεται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

«Στο νερό βυθίστηκαν και ελικόπτερα στη βάση όπου βρισκόταν η Ταξιαρχία Αεροπορίας της 1ης Ελληνικής Διοίκησης Στρατού», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Τούρκοι: Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού – Θα αποσυρθούν λόγω φθοράς; – Τι λέει η Ελλάδα

«Από την άλλη, είναι γνωστό ότι η εν λόγω βάση φιλοξενεί και επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache», αναφέρουν οι Τούρκοι οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι «πλημμύρισαν και τα AH-64 Apache που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κρουστικής δύναμης της Ελληνικής Χερσαίας Αεροπορίας».

Μάλιστα στις τουρκικές αναρτήσεις υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

«Είναι γνωστό ότι η επαφή με το νερό, ειδικά για αεροσκάφη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη από άποψη βραχυκυκλώματος και διάβρωσης. Τα αεροσκάφη που έρχονται σε επαφή με νερό πάνω από ένα ορισμένο ποσό γενικά αποσύρονται λόγω υψηλού και επικίνδυνου κόστους επισκευής», σημειώνει το τουρκικό DefenseSanayiST.com.

Σε ανακοίνωση του το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχουν μεταφερθει ενώ τονίζεται ότι όσα εμφανίζονται στις φωτογραφίες είανι ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών).

ΠΗΓΗ https://www.geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου