Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Δυο-δυο, για την ‘Mavi Vatan’ δυο-δυο


Δυο-δυο, για την ‘Mavi Vatan’ δυο-δυο,

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!! (το κράξιμο είναι αφιερωμένο στους δικούς μας αρμόδιους και αναρμόδιους)

‘Yavaş yavaş’ και συνεχίζουμε να ρίχνουμε καπάκια στον κουβά.

2 νέα υπεράκτια περιπολικά πλοία: TCG Akhisar και TCG Koçhisar καθελκύστηκαν για το ‘Mavi Vatan’

23 Σεπτεμβρίου 2023

Τα δύο πρώτα νέα υπεράκτια περιπολικά πλοία (offshore patrol vessel, OPV) της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, «TCG Akhisar» και «TCG Koçhisar» καθελκύστηκαν με τελετή στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με tα Τουρκικά σχέδια, 10 τέτοια πλοία προγραμματίζεται να ναυπηγηθούν συνολικά με βάση το σχέδιο MİLGEM ADA Class Corvette. Το ολοκληρωμένο «Babur» (κορβέτα κλάσης ADA, τύπου MİLGEM με αλλαγές διαμόρφωσης) παραδόθηκε στο Πακιστάν κατά την διάρκεια της ίδιας τελετής.

Οι κατασκευαστικές δραστηριότητες των Περιπολικών Πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης (Açık Deniz Karakol Gemisi (ADKG)) κλάσης HİSAR, η ναυπήγηση των οποίων έχει ξεκινήσει προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού για Περιπολικά Πλοία ανοιχτής θαλάσσης στο συντομότερο χρόνο και με τον πιο οικονομικό τρόπο, πραγματοποιούνται από η Διοίκηση Ναυπηγείων Κωνσταντινούπολης υπό την κύρια ανάδοχη της εταιρείας ASFAT.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler, ο Πρόεδρος Αμυντικών Βιομηχανιών Haluk Görgün, ο Υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Anwar Ali Hayder και διοικητές δυνάμεων και αξιωματούχοι των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ GÜLER: ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή και εκφώνησε ομιλία, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Με την προσθήκη αυτών των πλοίων στο ναυτικό μας, τα οποία καταδεικνύουν το διακεκριμένο επίπεδο της εγχώριας και εθνικής βιομηχανίας μας, οι Ναυτικές μας Δυνάμεις θα αυξήσουν περαιτέρω την επιχειρησιακή τους ικανότητα. και αποτελεσματικότητα στη Γαλάζια Πατρίδα (Mavi Vatan) και να ενισχύσουν τη διακεκριμένη θέση της μεταξύ των κορυφαίων ναυτικών δυνάμεων του κόσμου. Σε αυτή την ιστορική διαδικασία όπου έχουμε φτάσει στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, του «Αιώνα της Τουρκίας» υπό την ηγεσία του Προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για την επιβίωση της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής άμυνας, και θα αγωνιζόμαστε για μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη Τουρκία και Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις».

«Ομοίως, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον αγαπητό μας αδελφό λαό του Αζερμπαϊτζάν με την κατανόηση "δύο κράτη, ένα έθνος". Ακολουθούμε τα δικαιολογημένα βήματα του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία της εδαφικής του ακεραιότητας με μεγάλη ικανοποίηση. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν σε περιόδους θλίψης και επιπλέον, υποστηρίζουμε τους δίκαιους σκοπούς των αδελφών και φιλικών χωρών στη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ και τη Σομαλία και συμβάλλουμε στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη σε πολλές γεωγραφίες».

Καθέλκυση δύο πλοίων από την ίδια ναυπηγική κλίνη

Τα πλοία θα εκτελούν αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης, έρευνας και διάσωσης, αντιτρομοκρατίας, θαλάσσιας επιτήρησης και θαλάσσιων ειδικών επιχειρήσεων. Τα περιπολικά αυτά πλοία είναι τα πρώτα όσον αφορά την καθέλκυση δύο πλοίων από την ίδια ναυπηγική κλίνη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (μόλις 17 μήνες) και σε αυτό το επίπεδο. Το πλοίο «Babur», η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του έργου MİLGEM, παραδόθηκε στο Πακιστάν στην ίδια τελετή.

Δοκιμές έλικας πολεμικού πλοίου σε Τουρκικά Εργαστήρια για πρώτη φορά

Τα πλοία σχεδιάζονται και παράγονται με βάση την εξωτερική σχεδίαση των κορβετών κλάσης ADA, στοχεύοντας στις πιο προηγμένες τεχνολογίες της κατηγορίας τους σύμφωνα με τις ανάγκες των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων. Στο έργο, όλοι οι μηχανολογικοί υπολογισμοί και τα πειράματα μοντέλων έγιναν ξανά και εφαρμόστηκαν οι πιο ιδανικές δυνατές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελισσόμενες και μεταβαλλόμενες συνθήκες. Στο έργο, για πρώτη φορά στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές έλικας πολεμικού πλοίου σε Τουρκικά Εργαστήρια και τα αποτελέσματα επαληθεύτηκαν αμοιβαία με τον κατασκευαστή της έλικας.

Φιλοσοφία σχεδίασης "Ready-on-Site" και εναλλακτική ηλεκτρική κίνηση

Ενώ τα πλοία κατασκευάζονται με τη φιλοσοφία σχεδίασης "Ready-on-Site" (το οποίο έχει αρθρωτό σχεδιασμό, σχεδιάστηκε για να επιτρέπει την περαιτέρω αύξηση εκτοπίσματος ή αλλαγή του φορτίου των οπλικών συστημάτων και όπλων-αισθητήρων, όταν είναι απαραίτητο) που θα επιτρέψει την εν συνεχεία ενσωμάτωση νέων εθνικών συστημάτων όπλων και αισθητήρων. Οι υπολογισμοί και οι αναλύσεις γίνονται για να καλύψουν κάθε πιθανή εναλλακτική για κάθε "Ready-on-Site" συστήματα. Ενώ παρασχέθηκε σημαντική ευελιξία, ειδικά στην ικανότητα μάχης, με τη χρήση της ιδέας αρθρωτού πλοίου "Ready-on-Site", επιτεύχθηκε επίσης αποτελεσματικότητα σε προηγμένο επίπεδο με την εναλλακτική ηλεκτρική κίνηση στο κύριο σύστημα πρόωσης.

Κατηγορία HİSAR

1.       Εκτός από την ανώτερη μαχητική του ισχύ με τοπικά και εθνικά όπλα, παρέχει ένα προφίλ αποστολής που ανταποκρίνεται τόσο σε αποτελεσματικές αναγνωρίσεις παρακολουθήσεις όσο και σε ασύμμετρες απειλές με τα συστήματα πρόωσής του που θα του επιτρέψουν να δημιουργήσει οικονομική λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2.       Είναι εξοπλισμένα με εθνικά συστήματα σόναρ για την υποστήριξη των κορβετών κλάσης ADA, τα οποία μπορούν να περιγραφούν ως πλωτά στοιχεία που αναλαμβάνουν σημαντικές εργασίες στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο, αναλαμβάνουν επίσης το ρόλο του πολλαπλασιαστή δυνάμεων για τις Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις.

3.       Θα εκτελούν καλύτερα τα καθήκοντά τους για τη διατήρηση της παρουσίας τους στη θάλασσα, που είναι το κύριο καθήκον κάθε πλατφόρμας, θα αυξήσουν τη δύναμη των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων στο υψηλότερο επίπεδο από αυτή την άποψη.

4.       Σε σύγκριση με τα κοινά σχέδια OPV στον κόσμο, η κατηγορία HİSAR, προσφέρει υψηλή ισχύ πυρός ως αποτέλεσμα του ότι βασίζεται στη γενική σχεδίαση κορβέτας. Τα συστήματα όπλων και αισθητήρων που θα χρησιμοποιηθούν από την κλάση Hisar έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της εντοπιότητας και της εθνικότητας και βρίσκονται στο επίπεδο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτρεπτικές και μαχητικές ικανότητες στο υψηλότερο επίπεδο σε περιόδους ειρήνης και πολέμου.

Σκέψεις

Δυο-δυο, για την ‘Mavi Vatan’ δυο-δυο,

δυο-δυο, τα τουρκοκαράβια δυο-δυο,

δυο-δυο, στο Αιγαίο μας δυο-δυο.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!! (το κράξιμο είναι αφιερωμένο στους δικούς μας αρμόδιους και αναρμόδιους)


ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΜΕΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ !!!!!!

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ;

Τι κάνουμε εμείς ; Εντάξει, ας μη βιαζόμαστε εμείς.

‘Yavaş yavaş’ και συνεχίζουμε να ρίχνουμε καπάκια στον κουβά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου