Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Anadolu: Απορρίφθηκε η συμμετοχή της Τουρκίας στη Σύνοδο της Γρανάδας – Διπλωματική η «ασθένεια» Ερντογάν;


Νέα τροπή στην «ασθένεια» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως δίνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αφού αναφέρει πως η συμμετοχή της Τουρκίας στην επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας «απορρίφθηκε».

Μάλιστα το Anadolu, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), αναφέρει πως λόγω της απόρριψης συμμετοχής της Τουρκίας, αρνείται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση και το Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:

«Το Αζερμπαϊτζάν αρνείται να συμμετάσχει στη συνάντηση της Γρανάδας με την Αρμενία, την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς απορρίφθηκε η συμμετοχή της Τουρκίας».

Το Anadolu δεν διευκρινίζει σε αυτή την πρώτη ανάρτησή του ποιός ή ποιοί ήταν εκείνοι που «απέρριψαν» τη συμμετοχή της Τουρκίας και για ποιόν λόγο.

Πάντως Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν άλλον λόγο για την απουσία του Αζερμπαϊτζάν.

Αναφέρουν συγκεκριμένα πως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ αρνείται να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη, στην Ισπανία εξαιτίας των πρόσφατων ενδείξεων ευρωπαϊκής υποστήριξης προς το Γερεβάν.

Σύμφωνα με Αζέρο αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί και επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Αζερμπαϊτζάν «δεν έκρινε απαραίτητο να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με το σχήμα αυτό» στη Γρανάδα και ο Αλίεφ δεν θα μεταβεί στην Ισπανία, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε το σημερινό και αυριανό πρόγραμμά του, επικαλούμενος «βαρύ κρυολόγημα».

Στο αυριανό πρόγραμμα του Ερντογάν περιλαμβανόταν και η συμμετοχή στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην οποία μετέχουν περίπου 45 χώρες.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου