Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Η Χαμάς έδειξε τη διαδικασία κατασκευής πυραύλων από σωλήνες νερού


Η παλαιστινιακή ομάδα Χαμάς δημοσίευσε πλάνα που δείχνει την πλήρη διαδικασία κατασκευής πυραύλων από σωλήνες νερού. Το βίντεο δείχνει πώς σκάβονται οι σωλήνες νερού από το έδαφος, μετά από το οποίο κόβονται σε κομμάτια, επεξεργάζονται και καθαρίζονται σε βιοτεχνικά εργαστήρια. 

Στη συνέχεια προσαρτώνται σε αυτά κεφαλές που περιέχουν εκρηκτικά. Έτσι, χωρίς ουσιαστικά καμία βιομηχανική ικανότητα που απαιτείται για την παραγωγή όπλων, η Χαμάς παράγει με επιτυχία σημαντικό αριθμό πυραύλων.





Το βίντεο δείχνει επίσης εκτοξευτές διαφόρων τύπων, μέσω των οποίων η παλαιστινιακή ομάδα εξαπολύει επιθέσεις με ρουκέτες στο Ισραήλ. Ωστόσο, η ακρίβεια τέτοιων πυραύλων είναι πολύ υπό όρους και δεν τους επιτρέπει να χτυπήσουν με ακρίβεια ισραηλινούς στόχους.




Ταυτόχρονα, το κόστος των πόρων που δαπανώνται για την παραγωγή τέτοιων πυρομαχικών παραμένει εξαιρετικά ασήμαντο, ενώ ο ισραηλινός στρατός αναγκάζεται να δαπανήσει υψηλού κόστους πυραύλους αεράμυνας Iron Dome για να τα καταρρίψει.




Οι αυτοσχέδιοι πύραυλοι Qassam χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από Παλαιστίνιους εναντίον του Ισραήλ το 2001. Επί του παρόντος, η Χαμάς είναι οπλισμένη με 6 ακόμη τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του Qassam τρίτης γενιάς, που αναπτύχθηκε το 2005 και είναι ικανό να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 18 χιλιομέτρων, καθώς και μοντέλα μεγαλύτερου βεληνεκούς.




Οι τύποι παλαιστινιακών πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς είναι επί του παρόντος οι J90 - J80, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να χτυπούν στόχους στο Τελ Αβίβ με βεληνεκές πυραύλων έως 80 χιλιόμετρα, ικανό να πλήξει το Haifa R160 με βεληνεκές έως και 160 km, καθώς και το SH85, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2021, του οποίου η εμβέλεια πτήσης φτάνει τα 220 χιλιόμετρα.


 

Ένα εξαιρετικό άρθρο για της ρουκέτες, πως τα μεταφέρουν στην Γάζα τα υλικά που χρειάζονται θα το διαβάσετε εδώ:

https://jcpa.org/article/hamas-advanced-weaponry-rockets-artillery-drones-cyber/

 Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου:  ASDT - Νιτρικό αμμώνιο αναμεμειγμένο με καύσιμο ντίζελ. Η κατασκευή είναι απλή και ασφαλής.

Από πού προμηθεύονται οι Παλαιστίνιοι τέτοιες ποσότητες εκρηκτικών για το BZO; Νιτρικό αμμώνιο (κάλιο...) (λίπασμα!) + σκόνη αλουμινίου («ασήμι») (χρησιμοποιείται στην παραγωγή κυβόλιθων από αεριωμένο σκυρόδεμα!)...Εκρηκτικά μπορούν να «δημιουργηθούν» και από ακετόνη! 

  Οποιαδήποτε χρήματα διατεθούν από τις δυτικές χώρες για τη βελτίωση της ζωής των Παλαιστινίων θα δαπανηθούν για την τρομοκρατία. Αν μη τι άλλο, η παροχή νερού που σκάβουν εκεί κατασκευάστηκε με χρήματα της ΕΕ για να παρέχει καθαρό νερό στους κατοίκους της Γάζας.

Δεν θα σας πω πως μπορείτε να τα φτιάξετε, είναι πάντως πολύ εύκολο. Κάποτε πολύ παλιά έφτιαχναν μικροσκοπικούς κινητήρες στερεού καυσίμου για μοντέλα πυραύλων, μέχρι που άρχισαν να εμφανίζονται σε ανοιχτή πώληση, ε, εδώ είναι κάτι παρόμοιο, μόνο σε διαφορετική κλίμακα! 

ΥΣ περισσότερα στο άρθρο μου που θα δημοσιευτεί αύριο!

 ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου