Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Απαράδεκτη δήλωση Γιώργου Τσίπρα: «Μπορεί και να μην είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς»


Σε μια απαράδεκτη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, όπου ούτε λίγο - ούτε πολύ, υποστήριξε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, επειδή δεν την έχουν αναγνωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση, η Νορβηγία και η Ελβετία, οι οποίες χώρες δεν ανήκουν καν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η μεν Νορβηγία έχει προσχωρήσει μονάχα στη συνθήκη του Σένκγεν, η δε Ελβετία μονάχα στην Ενιαία Αγορά. Το επιχείρημά του ήταν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέστηκε από της ΗΠΑ για να την αναγνωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ Νορβηγία και Ελβετία δεν πιέστηκαν. Προφανώς, κατά τον κύριο Τσίπρα, η Ελβετία και η Νορβηγία, έχουν μεγαλύτερο πολιτικό βάρος από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Γιώργος Τσίπρας πράγματι θεωρεί ότι η Νορβηγία και η Ελβετία έχουν μεγαλύτερο πολιτικό βάρος από ολόκληρη την Ε.Ε. και δεν προσπαθεί να κάνει τα γλυκά μάτια στον ισλαμοφασισμό. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα: η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ πριν από 19 ημέρες στις 7/10, όπου εισέβαλαν και σκότωσαν 1.400 ανθρώπους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν άμαχοι πολίτες και γυναικόπαιδα. Πέραν τούτου, απήγαγαν εκατοντάδες αμάχους, τους οποίους πήγαν στη Γάζα και τους κρατούσαν ως ομήρους, με σκοπό να τους ανταλλάξουν με φυλακισμένους τρομοκράτες της Χαμάς.

Ίσως ο Γιώργος Τσίπρας θεωρεί ότι όταν ένα ένοπλο ασκέρι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους, δεν είναι κατ' ανάγκην τρομοκράτες. Επίσης, ίσως θεωρεί ότι αυτό που κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια δεν είναι γάτα, αλλά ένας σκύλος-προβοκάτορας, που ξέρει ξένες γλώσσες. Όλοι έχουν το δικαίωμα στην «ψέκα», η οποία δεν διώκεται ποινικά. Αυτό που δεν έχει απολύτως κανένας δικαίωμα είναι να προσπαθεί να το παίξει «ψεκασμένος», για να ξεπλύνει τρομοκράτες και ισλαμοφασιστικές μαζικές δολοφονίες αμάχων. 

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Γιώργος Κουβαράς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς;»

Γιώργος Τσίπρας: «Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, αλλά επιτρέψτε μου, γιατί υπάρχει ένα ιστορικό από πίσω. Δεν ξέρω εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έφτανε να αναγνωρίσει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση -που να δούμε και τι σημαίνει, κατά τους ορισμούς είτε του ΟΗΕ, είτε των Αμερικανών, είτε διάφορων επιστημόνων- την έβαλε στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από μεγάλες αμερικανικές πιέσεις. Θα μπορούσε και να μην έχει μπει, θα σας πω γιατί. Υπάρχουν δυο χώρες τουλάχιστον -και αναφέρομαι σε δυο συγκεκριμένες χώρες, που δεν είναι όποιες κι όποιες στον ευρωπαϊκό χώρο- η Νορβηγία και η Ελβετία, οι οποίες δεν την έχουν αναγνωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο βασικός λόγος για αυτό, παρότι χρησιμοποιεί σαφέστατα τρομοκρατικές μεθόδους και όλοι καταδικάσαμε με τον χειρότερο τρόπο το έγκλημα αυτό το οποίο έγινε, δηλαδή να επιτεθεί σε αμάχους -αν και δεν είναι αυτός ο ορισμός της τρομοκρατίας, για αυτό σας λέω είναι άλλη συζήτηση αυτή- διότι καλώς ή κακώς, κακώς κατά τη γνώμη μου, ηγείται ενός χώρου με 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα».

Γιώργος Κουβαράς: «Άρα λέτε ότι η δράση της είναι τρομοκρατική, αλλά δεν την αναγνωρίζετε ως τρομοκρατική οργάνωση».

Γιώργος Τσίπρας: «Ναι, θα μπορούσε και να μην αναγνωρίζεται».


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου