Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

TAYFUN: Οι κύριοι στόχοι του πυραύλου θα είναι στρατηγικές εχθρικές εγκαταστάσεις λένε οι Τούρκοι – Τον φτάσαμε 1000 χλμ εμβέλεια - Έγινε ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρής εμβέλειας;


Διονύσης Αντωνέλλος

TAYFUN: Οι κύριοι στόχοι του πυραύλου θα είναι στρατηγικές εχθρικές εγκαταστάσεις λένε οι Τούρκοι ενώ σημειώνεται πως έγινε ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρής εμβέλειας της Τουρκίας.

«Οι βαλλιστικοί πύραυλοι, γενικά μέχρι 300 χιλιόμετρα, ονομάζονται «Τακτικοί Βαλλιστικοί Πύραυλοι (TBM)». Οι βαλλιστικοί πύραυλοι με βεληνεκές 300-1000 χιλιομέτρων ορίζονται ως «Βαλλιστικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας (SRBM)». Το TAYFUN έγινε ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρής εμβέλειας της Τουρκίας», τονίζει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Έτσι, όπως σημειώνεται, οι τουρκικές «Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες είναι γνωστό ότι διαθέτουν ικανότητα Τακτικών Βαλλιστικών Πυραύλων από τη δεκαετία του 1990, ανέβηκαν για πρώτη φορά στο επόμενο επίπεδο σε αυτόν τον τομέα».

«Ο πύραυλος TAYFUN δεν θα αποτελείται από ένα μόνο προϊόν, θα έχει παραλλαγές. Θα συνεχίσει την πορεία του ως στρατηγικό οπλικό σύστημα που θα εξυπηρετεί τις ένοπλες δυνάμεις μας ως οικογένεια προϊόντων με την ποικιλομορφία των κεφαλών και την ποικιλομορφία των δυνατοτήτων στις κεφαλές του», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Roketsan.

ΠΗΓΗ geostratigika

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου