Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Και ο σύμμαχός μας αλ Σίσι στην ομάδα “εκκαθάρισης” του Μενέντεζ;


Τα πάθη του φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι πολλά, και κάποιες λίγες φορές τα βιώνει πολύ άσχημα. Θα έλεγα από τον καιρό που γεννήθηκε από Κουβανούς -κυνηγημένους από τον Φιντέλ Κάστρο- μετανάστες. Βασικά, δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, και ειδικά σε πολίτες που τον περιτριγυρίζουν για να έχουν κέρδη από αυτόν. Δεν έπρεπε ποτέ, ειδικά από τη σημαντική θέση που κατείχε μόλις μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, να εμπιστεύεται ούτε τη σκιά του.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ’
ΠΗΓΗ HELLAS JOUNAL

Εύχομαι και ελπίζω να μην το πληρώσει πανάκριβα όταν ξεκινήσουν οι δικαστικές διαδικασίες. Διότι, θα προκληθεί ισχυρότατο κτύπημα και εναντίον των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου, εάν οι ένορκοι τον καταδικάσουν. Θα χάσουμε τον πιο πολύτιμο υπερασπιστή των δικαίων μας, στην ελληνική και κυπριακή διπλωματική ιστορία. Θα απωλέσουμε τον νομοθέτη, που πολεμά εναντίον αυταρχικών ηγετών, σε όλο τον κόσμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και εναντίον του αλ Σίσι της Αιγύπτου, ο οποίος -θα φανεί στη συνέχεια- μπορεί και να συμμετείχε στη συνωμοσία που στήθηκε εναντίον του γερουσιαστή.

Θα είναι άδικο να καταδικαστεί για παρανομίες, που (ίσως) διέπραξαν «φίλοι» και «συγγενείς». Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστεί διότι το σώμα των ενόρκων δεν παίζει και δεν χωρατεύει. Αποφασίζουν χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, και χωρίς να έχουν την σκέψη στη συγκάλυψη. Όποιος είναι ο ένοχος, θα αποκαλυφθεί… Λίγο πολύ γνωρίζουν οι αγαπητοί αναγνώστες την τελευταία υπόθεση εναντίον του γερουσιαστή, της συζύγου του Ναντίν και τριών επιχειρηματιών, τους οποίους σύστησε στον κ. Μενέντεζ, η ίδια του η γυναίκα. Που να ήξερε… Πιστεύω ότι με το τέλος της αμαρτωλής αυτής ιστορίας διαφθοράς, ο φιλέλληνας γερουσιαστής θα δει εντελώς διαφορετικά τον κόσμο του, πολιτικό, οικονομικό, συναισθηματικό και πάει λέγοντας.

Είναι φρικτό, όταν ο ίδιος, οι πάντες γύρω του εκτός ελαχίστων ανόητων και «ωχαδερφιστών», πρόσεχαν να μην γίνει το παραμικρό λάθος, φτάσαμε στο σημείο να κατηγορείται ο κ. Μενέντεζ με φρικτές κατηγορίες, δια της τεθλασμένης. Αλλά, πρέπει να σημειώσω, ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, φοβάμαι πως ο κίνδυνος εισήλθε στην οικία του φιλέλληνα γερουσιαστή, και είναι ακραία επικίνδυνος. Παρ’ όλα αυτά, όσοι τον γνωρίσαμε, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσει και αυτές τις δυσκολίες και θα επιστρέψει ξανά δυνατός ώστε να ξαναγίνει ο φόβος και ο τρόπος των κάθε λογής Ερντογάν, Πούτιν, Ιρανών μουλάδων -ναι και του αλ Σίσι, που θα αποδειχθεί ίσως πιο αδίστακτος και από τον Ερντογάν.

Δυστυχώς, οι σύμμαχοι μας οι Αιγύπτιοι δεν χώνεψαν ποτέ ότι ο φιλέλληνας γερουσιαστής στάθηκε απέναντι στη δικτατορία του στρατηγού και δεν τον συμπεριέλαβε στη συμμαχία του East Med. Θα αποδειχθεί ότι οι Αιγύπτιοι έχουν τεράστιες ευθύνες, και αυτό μπορεί να επηρεάσει και στρατηγικά στην ευρύτερη Μεσόγειο. Δυστυχώς, ο γερουσιαστής δέχθηκε άθλιες, ακραία απαράδεκτες επιθέσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Προσωπικά αναγκάστηκα να αποκρούσω την επίθεση του Κυριάκου Πιερίδη, διότι αποφάσισε ότι ο κ. Μενέντεζ είναι ένοχος πριν καν ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία. Ειδικά αυτός έπρεπε να προσέχει διότι κατηγορήθηκε ότι έλαβε χρήματα για το σχέδιο Ανάν (ή κάτι τέτοιο) και λοιδορήθηκε. Και όπως του είπα, είναι τυχερός ότι εξασφάλισε απόφαση δικαστηρίου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου