Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Μεταξύ σοβαρού και αστείου


Πάνος Αμυράς

Ο Κασσελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για τα πάντα, μπορεί να τα λύσει όλα σε λίγες ημέρες, περιμένουμε να βρει το οικόπεδο στην Καλλιθέα για το σχολείο

Η διαφορά μεταξύ σοβαρού και αστείου πολλές φορές μοιάζει με μία λεπτή γραμμή, ιδίως στην πολιτική, όπου όλοι και όλα κρίνονται σε ακαριαίο χρόνο.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακροβατεί σε αυτή τη γραμμή και μάλλον δεν χρησιμοποιεί δίχτυ ασφαλείας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, εντός της εβδομάδας ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραδώσει στη διεύθυνση του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας το νέο οικόπεδο το οποίο θα στεγάσει τις διευρυμένες ανάγκες του εκπαιδευτηρίου. Τουλάχιστον αυτό υποσχέθηκε στους εκπαιδευτικούς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο σχολείο, όταν εξαφάνισε από τα φωτογραφικά πλάνα την υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, που τον είχε υποδεχθεί ως αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος και όχι ως «απρόσκλητη», όπως ο ίδιος ισχυρίσθηκε με το γνωστό, πλέον, ύφος της απόλυτης άγνοιας.

Βέβαια, δεν γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που προχώρησε σε διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών στα σχολεία ειδικής αγωγής, για πρώτη φορά από το 2009, όταν οι προσλήψεις είχαν σταματήσει λόγω των Μνημονίων.

Μέσα στην εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δωρίσει και τα κλιματιστικά στο σχολείο, αν και το κόμμα του απορρίπτει ως «κόλπο» των καπιταλιστών τις χορηγίες εξοπλισμού. Επομένως αναμένουμε τα κλιματιστικά και το οικόπεδο.

Ο Κασσελάκης πρόλαβε επίσης να ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία να άρει την υποστήριξή της στον δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, όταν το κυβερνών κόμμα δεν έχει δώσει σε κανέναν χρίσμα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για αντιθεσμική συμπεριφορά επειδή πρότεινε νέα μέλη στις διοικήσεις του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ, η θητεία των οποίων είχε λήξει εδώ και ένα χρόνο και τα οποία εγκρίθηκαν με διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Μάλιστα, κάποιος έχει πει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε κάθε δήλωσή του θα πρέπει να αναφέρεται στους κεντρώους ψηφοφόρους, λες και θα τους κερδίσει με υποσχέσεις για οικόπεδα ή για δήθεν σύμπλευση της Ν.Δ. με την «Ακροδεξιά», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ΑΝ.ΕΛ. έχοντας προκαλέσει πρώτα εκλογές, το 2015, με τις ψήφους και της Χρυσής Αυγής.

Για τον Κασσελάκη η κυβέρνηση φταίει για τα πάντα και ο ίδιος μπορεί να τα διορθώσει μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν θα απορήσουμε εάν τον δούμε να σκαρφαλώνει στο στέγαστρο του Καλατράβα για να αρχίσει τις επιδιορθώσεις. Αλλωστε και για αυτό το θέμα φταίει ο Μητσοτάκης, όταν όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις έμειναν χωρίς συντήρηση από το 2004, στα χρόνια του Τσίπρα επίσης δεν έγινε τίποτα και η τωρινή κυβέρνηση εξασφάλισε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πόρους 57 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Μόνο για τις πλημμύρες στη Νέα Υόρκη δεν έχει καταγγείλει ακόμη τον πρωθυπουργό.

ΥΓ.: Και στο θέμα της στρατιωτικής του θητείας ο Κασσελάκης λέει άλλα από αυτά που θα κάνει. Οπως ανέφερε στις συνεντεύξεις του, θέλει να βρεθεί σε ακριτική περιοχή, όμως για την περίπτωσή του ισχύει ότι θα υπηρετήσει 20 ημέρες στο κέντρο εκπαίδευσης και θα εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του. Εκτός εάν υπηρετήσει το σύνολο της θητείας του, κάτι βέβαια που δεν θέλει ούτε να σκεφτεί.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου