Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Κατεχόμενα: Δεν έπρεπε να αφήσουμε τους Εβραίους να αγοράσουν γη

 

«Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα γεγονότα στη Γάζα» ανέφερε ο λεγόμενος Πρόεδρος της Ψευδοβουλής στα κατεχόμενα - «Δεν έπρεπε να αφήσουμε τους Εβραίους να αγοράσουν γη».

«Οι Εβραίοι ή άλλοι ξένοι έπρεπε να είχαν εμποδιστεί να αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης» ανέφερε ο λεγόμενος πρόεδρος της «βουλής» του κατοχικού καθεστώτος Ζορλού Τορέ ενώ ταύτισε τους Τουρκοκύπριους με τους κάτοικους της Γάζας.

Η Kıbrıs (27.10.23 kibrisgazetesi.com) γράφει ότι ο λεγόμενος πρόεδρος της «βουλής» του κατοχικού καθεστώτος Ζορλού Τορέ συμμετείχε σε εκπομπή μεταδόθηκε από την Kıbrıs TV, όπου αξιολογώντας τα γεγονότα στη Γάζα, άσκησε σκληρή κριτική στην απόρριψη της έκκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Ο Τορέ δήλωσε ότι οι χώρες αυτές είναι κατά κάποιο τρόπο εγκληματίες πολέμου επειδή υποστηρίζουν το Ισραήλ και ότι η γενοκτονία στην Παλαιστίνη συνεχίζεται και στοχοποιούνται ανυπεράσπιστοι άνθρωποι και πρόσθεσε ότι τα παλαιστινιακά εδάφη είναι κατεχόμενα και τα δικαιώματα της Παλαιστίνης πρέπει να αναγνωριστούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα γεγονότα στη Γάζα»

Υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα γεγονότα στη Γάζα, επειδή αντιμετώπισαν μια παρόμοια κατάσταση στην Κύπρο, ο Τορέ αναφέρθηκε σε «διώξεις Τουρκοκυπρίων» και είπε ότι παρόμοιες φρικαλεότητες βιώθηκαν στη Γάζα ισχυριζόμενος τα εξής:

«Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα γεγονότα στη Γάζα, διότι ιστορικά, κάτι παρόμοιο προσπάθησαν να κάνουν στους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, ως Τουρκοκύπριος, καταλαβαίνω πολύ καλά τι συμβαίνει στη Γάζα. Στην ιστορία μας, όπως γνωρίζετε, έλαβαν χώρα γεγονότα όπως τα χωριά Μαραθά και Σανταλάρης και σε αυτά τα γεγονότα δολοφονήθηκαν παιδιά, μητέρες, νεαρά κορίτσια και ηλικιωμένοι. Όλα αυτά μας επιβλήθηκαν ως μεγάλες θηριωδίες».

Ο Τορέ, επίσης, δήλωσε ότι όσοι υποστηρίζουν ένα ενωμένο μέλλον στην Κύπρο θα πρέπει να εξετάσουν τις πολιτικές του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Παλαιστίνη και ότι θα πρέπει να παρακολουθήσουν τη γενοκτονία στη Γάζα και να αλλάξουν νοοτροπία.

«Οι Εβραίοι ή άλλοι ξένοι έπρεπε να είχαν εμποδιστεί να αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης»

Λέγοντας ότι συζητείται το θέμα των πωλήσεων γης στις κατεχόμενες περιοχές και ότι δίνονται παραδείγματα από την Παλαιστίνη, ο Τορέ σχολίασε τα εξής:

«Όσον αφορά την πώληση γης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα έπρεπε να είχαν λάβει μέτρα σχετικά με αυτό. Οι Εβραίοι ή άλλοι ξένοι θα έπρεπε να είχαν εμποδιστεί να αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης. Ένα ακίνητο μπορεί να πωληθεί, αλλά είναι εκτός λογικής να πωλούνται μεγάλες εκτάσεις γης σε ξένους. Εδώ είναι νησί και έχουμε μια ορισμένη έκταση γης, οπότε δεν έχουμε απεριόριστη γη. Ως εκ τούτου, πρέπει να σκεφτούμε τη μελλοντική μας κατάσταση. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα πέσουμε στην κατάσταση της Παλαιστίνης. Αυτά πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο με μια νομική ρύθμιση».

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

ΠΗΓΗ economytoday.sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου