Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Το φριχτό γλωσσάρι της Χαμάς: Είχαν εντολές για μαζικούς βιασμούς γυναικών - Το καταγγέλλει το Ισραήλ


Η αποκάλυψη εγγράφων που βρέθηκαν στο Ισραήλ, μετά τον όλεθρο που εξαπάλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στα νότια της χώρας, σοκάρει. 

Πρόκειται, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Ισραήλ στο κοινωνικό μέσο Χ (πρώην Twitter), για ένα γλωσσάρι με φράσεις γραμμένες στα αραβικά και μεταφρασμένες στα εβραϊκά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους άνδρες της Χαμάς προς τα θύματά τους.

Μεταξύ των επίμαχων φράσεων υπάρχει και η φράση "κατέβασε το παντελόνι σου". Στοιχείο που ερμηνεύεται ως ξεκάθαρη ένδειξη ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς σχεδίαζαν "συστηματικούς βιασμούς Ισραηλινών γυναικών" όπως αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση καταλήγει με τη διαπίστωση του Ισραήλ ότι "αυτό είναι έγκλημα πολέμου".

 

Οι αντιδράσεις κάτω από την ανάρτηση του κράτους του Ισραήλ είναι ανάμικτες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα έγγραφα δεν μπορεί να είναι αυθεντικά, διότι εντοπίζουν λάθη στα γένη, γράφοντας ότι στα αραβικά χρησιμοποιείται αρσενικό και όχι θηλυκό γένος, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να υπονοεί πρόσταγμα προς γυναίκα θύμα της Χαμάς.

Ενδείξεις βασανιστηρίων και βιασμών

Από τις πρώτες ημέρες μετά το αιματοκύλισμα της 7ης Οκτωβρίου, ομάδες ιατροδικαστών του ισραηλινού στρατού έχουν εξετάσει πτώματα θυμάτων της επίθεσης.

Και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, διαπίστωσαν πολλαπλές ενδείξεις για βασανιστήρια και για βιασμούς και άλλες ωμότητες.

ΠΗΓΗ https://ellada24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου