Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Εύκολο να είσαι διαδηλωτής σε ΗΠΑ, ΕΕ ή Ελλάδα… Για πάτε Ιράν ή Γάζα;


Οι «φιλοπαλαιστινιακές» διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν να κάνουν με το μίσος του Ισραήλ και των Εβραίων, όχι για να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους – ειδικά αυτούς που ζουν υπό την κυριαρχία του Ιράν- υποστήριξε την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007. 

Άνθρωποι που είναι πραγματικά φιλοπαλαιστίνιοι θα έδειχναν σε αυτούς ότι έχουν ηγέτες που “τρώνε” δισεκατομμύρια διεθνούς βοήθεια, που τους πυροβολούν όταν προσπαθούν να γλιτώσουν τις ζωές τους, που αποθηκεύουν όπλα και πυρομαχικά μέσα και κοντά τους. σπίτια και σχολεία. Αντί να υποστηρίζουν την εξάλειψη του Ισραήλ, οι διαδηλωτές θα πρέπει να ζητούν την εξάλειψη της Χαμάς, τα μέλη της οποίας κρατούν ως ομήρους δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους, ενώ οι ηγέτες τους ζουν πολυτελώς σε ξενοδοχεία στο Κατάρ.

ΤΟΥ Bassam Tawil
ΠΗΓΗ GATESTONE INSTITUTE

Αντί να καλούν για γενοκτονία κατά των Εβραίων και την καταστροφή του Ισραήλ, οι «φιλοπαλαιστίνιοι» διαδηλωτές θα πρέπει να ζητούν την απελευθέρωση της Λωρίδας της Γάζας  από τη Χαμάς, η οποία έφερε μια νέα nakba (καταστροφή) σε δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν εκεί και αρχίζουν επιτέλους να μιλούν ανοιχτά για την απελπισία τους για τη δική τους βάναυση ηγεσία εκεί.  Το να εκτοξεύει κανείς μηνύματα μίσους εναντίον του Ισραήλ δεν κάνει κάποιον «φιλοπαλαιστίνιο». Για δεκαετίες, η Χαμάς και άλλες ριζοσπαστικές παλαιστινιακές ομάδες έχουν εμπλακεί σε συνεχείς υποκινήσεις γενοκτονίας και επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Αυτό έχει βοηθήσει τους Παλαιστίνιους με οποιονδήποτε τρόπο; Καθόλου.

Οι διαδηλωτές στις ΗΠΑ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επαναλάβει ψέματα εναντίον του Ισραήλ, χωρίς να αποδίδουν ούτε ένα κλάσμα ευθύνη στη Χαμάς, ή ακόμα και στον εγκέφαλό πίσω της, το Ιράν.Τέτοιες διαδηλώσεις πετυχαίνουν μόνο ένα πράγμα. Ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες όπως η Χαμάς, η Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος – και ένα Ιράν που βρίσκεται στο κατώφλι να αποκτήσει πυρηνικές βόμβες με τις οποίες να επιτεθεί ή θα εκβιάσει τη Δύση. Αυτοί οι διαδηλωτές, που φαίνονται να αισθάνονται τόσο ενάρετοι, στέλνουν ένα μήνυμα στις τρομοκρατικές ομάδες ότι οι άνθρωποι στη Δύση υποστηρίζουν με χαρά τη βία, την τρομοκρατία και τον Τζιχάντ (ιερό πόλεμο) όχι μόνο εναντίον του Ισραήλ και των Εβραίων, αλλά και εναντίον των Χριστιανών, όλων των  «απιστών”, σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Δύση γενικότερα.

Δύο ημέρες μετά τη σφαγή της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου – με ένα μωρό ψημένο ζωντανό σε φούρνο, και άλλα παιδιά που κάηκαν ζωντανά ή αποκεφαλίστηκαν, καθώς και απαγωγές και μαζικές δολοφονίες – διαδηλωτές «φιλοπαλαιστίνιοι» στην Times Square της Νέας Υόρκης κουνούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν, «Η αντίσταση είναι δικαιολογημένη, Παγκοσμιοποιήστε την ιντιφάντα, Συντρίψτε το σιωνιστικό κράτος των εποίκων» και «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη». Όσοι φωνάζουν «Από τον ποταμό [Ιορδάνη] στη [Μεσόγειο] θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη» απηχούν τον καταστατικό χάρτη της Χαμάς, ο οποίος ζητά την εξόντωση του Ισραήλ και την αντικατάστασή του με ένα ισλαμικό κράτος:

“Η γη της Παλαιστίνης είναι ένα ισλαμικό βακφ (“ιερό” έδαφος) αφιερωμένο στις μελλοντικές μουσουλμανικές γενιές μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Δεν πρέπει να παραδοθεί ούτε μέρος της. Ούτε μια αραβική χώρα, ούτε όλες οι αραβικές χώρες, ούτε βασιλιάς ή πρόεδρος, ούτε όλες οι βασιλιάδες και οι πρόεδροι… έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό». (άρθρο 11) Η Γάζα, στην πραγματικότητα, είναι εντελώς απαλλαγμένη από Εβραίους από το 2005, όταν δόθηκε -άνευ όρων – στους Παλαιστίνιους που έχτισαν ένα κράτος τρόμου. Αυτοί οι «φιλοπαλαιστίνιοι» διαδηλωτές δεν έχουν κατηγορήσει καν τη Χαμάς για την έναρξη του πολέμου. Για τους διαδηλωτές, «όλα ξεκίνησαν όταν το Ισραήλ αντεπιτέθηκε».

Εάν οι «φιλοπαλαιστίνιοι» διαδηλωτές θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους, μπορούν να ξεκινήσουν καταγγέλλοντας τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Χαμάς – εναντίον Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, στις 7 Οκτωβρίου. Αν οι «φιλοπαλαιστίνιοι» διαδηλωτές στους δρόμους της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους, θα έδειχναν το ματωμένο δάχτυλό τους στη Χαμάς. Θα έκαναν τεράστια χάρη στους Παλαιστίνιους που θέλουν να ζήσουν με ειρήνη και ασφάλεια. Αν και πολλοί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζουν τη Χαμάς και τη γενοκτονία της, πολλοί άλλοι αντιτίθενται βαθιά στη Χαμάς. Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας για την Ευρώπη, όπου ελπίζουν για μια καλύτερη ζωή – όπως αυτή που απολαμβάνουν οι διαδηλωτές – όπου δεν θα χρειάζεται να φοβούνται ένα χτύπημα στην πόρτα τους ή εκτοξεύσεις πυραύλων δίπλα στις παιδικές χαρές και τα σπίτια τους.

Ένα πρόσφατο βίντεο δείχνει μια γυναίκα από τη Γάζα να λέει, «Αυτά τα καθάρματα στη Χαμάς», πριν ένας άνδρας κλείσει με το χέρι του στο στόμα της. Γιατί οι διαδηλωτές αγνοούν το γεγονός ότι η Χαμάς έχει βυθίσει τη Λωρίδα της Γάζας σε πολλούς πολέμους με το Ισραήλ από το 2007; Γιατί οι διαδηλωτές αγνοούν το γεγονός ότι η Χαμάς έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε αποθήκη όπλων και βάση για την παγκόσμια Τζιχάντ και την τρομοκρατία; Γιατί αγνοούν το γεγονός ότι αντί να κατασκευάζει νοσοκομεία και σχολεία, η Χαμάς κατασκευάζει όπλα, κατασκευάζει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων για τους άνδρες της και διακινεί λαθραία ρουκέτες και προηγμένα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας;

Πού ήταν οι «φιλοπαλαιστίνιοι» ακτιβιστές στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη όταν τα μέλη της Χαμάς διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά του λαού τους – αναγκάζοντάς τους να βρίσκονται στη γραμμή των πυρών ώστε τα πτώματά τους να τα δείχνουν  στα τηλεοπτικά συνεργεία; Πού ήταν οι «φιλοπαλαιστίνιοι» ακτιβιστές όταν η Χαμάς συνέλαβε, βασάνιζε και δολοφονούσε Παλαιστίνιους δημοσιογράφους και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Πού ήταν οι διαδηλωτές όταν η Χαμάς χτυπούσε και συνέλαβε εκατοντάδες Παλαιστίνιους που βγήκαν στους δρόμους τα τελευταία χρόνια για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική δυσπραγία και την οικονομική διαφθορά της Χαμάς; Γιατί οι τρεις κορυφαίοι ηγέτες της Χαμάς – όλοι δισεκατομμυριούχοι – ζουν πολυτελώς σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο Κατάρ; Πού είναι οι «φιλοπαλαιστίνιοι» διαδηλωτές για αυτό;

Εκείνοι που ηγούνται της Χαμάς, μιας τρομοκρατικής ομάδας, είναι προφανώς τόσο ευχαριστημένοι με την υποστήριξη που λαμβάνουν από τους δρόμους της Ουάσιγκτον, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου που θεώρησαν σκόπιμο να εκδώσουν μια δήλωση ευχαριστώντας τους διαδηλωτές κατά του Ισραήλ: «Εμείς, στο Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς), επικροτούμε το μαζικό κίνημα, τις πορείες και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν… σε διάφορες αμερικανικές πόλεις και δυτικές πρωτεύουσες», ανακοίνωσαν σε ανακοίνωσή τους στα τέλη Οκτωβρίου. Η Χαμάς κάλεσε τους δυτικούς διαδηλωτές να «κλιμακώσουν κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης [κατά του Ισραήλ]». Η Χαμάς, εν ολίγοις, καλεί τους δυτικούς διαδηλωτές να ενωθούν μαζί τους ως τρομοκράτες στην Τζιχάντ τους εναντίον του Ισραήλ και των Εβραίων. Τελικά θα είναι και εναντίον των χριστιανών και όλων των «απίστων». «Πρώτα οι άνθρωποι του Σαββάτου», λέει η παροιμία των τζιχαντιστών, «μετά οι άνθρωποι της Κυριακής».

Οι μουλάδες που κυβερνούν το Ιράν, με τη Χαμάς ως proxy, βλέπουν αναμφίβολα τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη μόνο ως πράξη αλληλεγγύης μαζί τους, ως υποστήριξη για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και ως το πρώτο βήμα του σχεδίου τους να γίνοει ηγεμόνας της Μέσης Ανατολής, πριν «εξάγει την Επανάσταση» παγκοσμίως. Οι χώρες και οι ομάδες που διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις θεωρούν τις αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις ως επέκταση του πολέμου τους ενάντια στη Δύση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ιράν έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 48 επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και το Ιράκ. Περισσότεροι από 46 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί, πολλοί σοβαρά. Από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν, το Ιράν έχει εξαπολύσει τουλάχιστον 131 επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία και το Ιράκ (83 πριν από τον Μάρτιο, 48 μετά). Αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να είναι μέρος ενός σχεδίου Ρώσων και Ιρανών –και πρόσφατα Κινέζων – να εκδιώξουν τις ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή εντελώς, ίσως έτσι ώστε το πετρέλαιο να παραμείνει διαθέσιμο μόνο σε αυτούς. Μερικά αντίποινα των ΗΠΑ σε μη επανδρωμένες ιρανικές αποθήκες όπλων δεν φαίνεται να είχαν αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, οι «φιλοπαλαιστίνιοι» διαδηλωτές μεταμφιέζονται σε ειρηνευτές. Στην πραγματικότητα, γιορτάζουν την τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό – τον ισλαμικό ιμπεριαλισμό – που επιδιώκει να επεκτείνει βίαια τα εδαφικά κέρδη του Ιράν όχι μόνο σε όλη τη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και το Ιράκ, αλλά μέσω της Υεμένης, της Σαουδικής Αραβίας και της Νότιας Αμερικής στο δρόμο του προς τον «Μεγάλο Σατανά», τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ιρανοί έχουν ήδη διεισδύσει στη Βενεζουέλα και συναντήθηκαν στην Κούβα για να συζητήσουν «την αντιμετώπιση του «Ιμπεριαλισμού των Γιάνκι».

Προφανώς μη συνειδητοποιώντας πόσο καταστροφικοί είναι αυτοί οι ειρηνόφιλοι διαδηλωτές για τον εαυτό τους και τον ελεύθερο τρόπο ζωής τους – οικονομικά, σεξουαλικά και λεκτικά – δεν φαίνεται καν να βλέπουν τον δικό τους βαθύ φανατισμό και αντισημιτισμό ή να μπουν στον κόπο να σκεφτούν λεπτό πώς θα ήταν πραγματικά η ζωή τους αν ζούσαν στη Γάζα, τη Βηρυτό, τη Δαμασκό ή την Τεχεράνη. Είναι εύκολο να είσαι διαδηλωτής στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον ή τη Νέα Υόρκη. Παρά όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, δεν πρόκειται για συγκεντρώσεις υπέρ της Παλαιστίνης. Αυτές είναι πορείες μίσους ανθρώπων που επιδιώκουν την καταστροφή του Ισραήλ και της Δύσης. Μην κάνετε λάθος: αυτοί που διαμαρτύρονται τώρα κατά του Ισραήλ υποστηρίζουν έναν ολοκληρωτικό τρόπο ζωής, για τη φτώχεια — εκτός από τους ηγέτες, φυσικά — και για το ίδιο είδος ουτοπίας που απολαμβάνουν τώρα οι πολίτες του Ιράν, του Βορρά Κορέα, Αφγανιστάν, Κούβα, Βενεζουέλα… και Γάζα.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου