Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Τ/κ ΜΜΕ: Υπάρχει ροή παράτυπων μεταναστών από κατεχόμενα σε ελεύθερες περιοχές


Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει στην επισκόπηση του τουρκοκυπριακού Τύπου ότι η Kıbrıs γράφει ότι το μέλος του κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Αχμέτ Τοκατλίογλου δήλωσε ότι ορισμένα «πανεπιστήμια» στις κατεχόμενες περιοχές μεσολαβούν για παράνομη μετανάστευση και απηύθυνε έκκληση να κλείσουν αμέσως τα εν λόγω ιδρύματα.

«Υπάρχει μια κατάσταση που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό ότι υπάρχουν δομές που δραστηριοποιούνται υπό τον τίτλο του πανεπιστημίου και εταιρείες διαμεσολαβητές που διευκολύνουν και κάνουν τους μεσάζοντες στην παράτυπη μετανάστευση», δήλωσε ο Τοκατλίογλου και πρόσθεσε ότι «αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, η χώρα θα λυγίσει από το φορτίο, για αυτό πρέπει να επιδειχθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε όσους μεσολαβούν για παράνομη μετανάστευση ή τη διευκολύνουν» .

Σημειώνοντας ότι υπάρχει μια συστημική συνεργασία με την Τουρκία, ο Τοκατλίογλου χαρακτήρισε ως αναπόφευκτη την επείγουσα συνεργασία κατοχικού καθεστώτος με την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δήλωσε ότι δεν έχει γίνει κανένα βήμα προστιθέμενης αξίας προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αν δει κανείς τα στοιχεία του 2023, στη «Νότια Κύπρο», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, υπάρχουν 70 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες. Μεγάλο μέρος τους είναι αφρικανικής καταγωγής. Οι υπεύθυνοι του ελληνοκυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται, διατείνονται ότι το 70% των μεταναστών που περνάνε στο νότο έρχονται στο νησί με φοιτητική βίζα που δίνεται από την «ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Τοκατλίογλου και συμπέρανε ότι είναι εμφανές πως υπάρχει μια ροή, μια κινητικότητα από τις κατεχόμενες περιοχές προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου