Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Κατεχόμενα: Μπαράζ ξεπουλήματος Ελληνοκυπριακών περιουσιών – Ρώσοι & Ιρανοί οι αγοραστές (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε Ρώσους και Ιρανούς ξεπουλά το ψευδοκράτος τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, στα κατεχόμενα.

Από την Σημερινή

Σε Ρώσους και Ιρανούς ξεπουλά το ψευδοκράτος τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, στα κατεχόμενα.

Τους τελευταίους 10 μήνες το κατοχικό καθεστώς, παραχώρησε παράνομα άδειες αγοράς σε περισσότερους 4.500 αλλοδαπούς.

Κι ενώ το ψευδοκράτος επιχειρεί να ενταφιάσει σιγά σιγά το περιουσιακό, η Κυβέρνηση δηλώνει ότι διερευνά ακόμα, τις υποθέσεις σφετερισμών περιουσιών, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πριν από περίπου τέσσερεις μήνες.

Προς πώληση έχει βγάλει το ψευδοκράτος,  τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία σφετερίζεται και πουλά μαζικά. Όπως μεταδίδει ο Τ/κ Τύπος, το ψευδοκράτος παραχώρησε παράνομα δικαίωμα αγοράς σε περισσότερους 4.500 αλλοδαπούς, μόνο το 2023.

“Στις 9.699 ανήλθε ο αριθμός των αλλοδαπών στους οποίους παραχωρήθηκε ”άδεια να αγοράσουν ακίνητη περιουσία” στα κατεχόμενα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.

Ενώ, η πλειοψηφία των αλλοδαπών που αγόραζαν ακίνητα στα κατεχόμενα κατάγονταν από την Τουρκία, μετά το 2022 πλειοψηφούν οι Ρώσοι και οι Ιρανοί”.

Οι αριθμοί των περιουσιών που ξεπουλιούνται φαίνεται ωστόσο να είναι πολύ μεγαλύτεροι, καθώς σε προηγούμενα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι οι περισσότερες πωλήσεις, γίνονται μέσω κτηματομεσιτών και όχι με τις παράνομες άδειες αγοράς ακινήτων, που δίνει το λεγόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο κάδρο και οι αναφορές περί ύπαρξης κυκλωμάτων, πώλησης περιουσιών, τις οποίες η κυβέρνηση αξιολογεί, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε αυτά εταιρείες με έδρα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση αξιολογεί και διερευνά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο είτε έρχονται εις γνώση της, και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε ο Κυβ. Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Λεπτομέρειες ή αποτελέσματα της διερεύνησης δεν έχουν δοθεί, την ώρα μάλιστα, που στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει εδώ και τέσσερεις μήνες πολυδαίδαλα σχήματα εταιρειών, που κρύβονται πίσω από σφετερισμούς ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Παράλληλα ο κατοχικός ηγέτης, φαίνεται να επιχειρεί να θέσει προσκόμματα στην υλοποίηση της συναντίληψης στην Πύλα ζητώντας να τερματιστούν οι εργασίες.

Σύμφωνα με τους όρους εντολής της ειρηνευτικής δύναμης, η ειρηνευτική δύναμη είναι υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι θα εκπληρωθούν το σύνολο των προνοιών της συναντίληψης. Οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη έγιναν μάλιστα κατά την επίσκεψη του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο,  Ζαν Πιέρ Λακρουά, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα στην Πύλα.


ΠΗΓΗ https://ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου