Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν τον Μπάιντεν για την άνευ όρων υποστήριξή του στο Ισραήλ στις επερχόμενες εκλογές

 

«Οι Μουσουλμάνοι θα τιμωρήσουν τον Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές»

Νοέμβριος 3, 2023. Ελλάδα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρείχε άνευ όρων υποστήριξη στο ισραηλινό κατοχικό κράτος, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, με όπλα και χρήματα, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ διέπραξε σφαγές κατά αμάχων, που είχαν ως αποτέλεσμα το μαρτύριο περίπου 10.000 Παλαιστινίων μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, αμφισβητήσει τους αριθμούς των θανόντων, λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται τα στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων.

Αυτό θα έχει αντίκτυπο στους Μουσουλμάνους και τους Άραβες στην Αμερική που τον υποστήριξαν και τον εξέλεξαν για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020, τώρα θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την απώλεια αυτών των ψήφων στις επερχόμενες εκλογές.

Το 2020, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) δημοσίευσε το ποσοστό υποστήριξης των μουσουλμάνων Αμερικανών ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο για τον Τζο Μπάιντεν όσο και για τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Μπάιντεν συγκέντρωσε το 69% των μουσουλμανικών ψήφων, ενώ ο Τραμπ απέσπασε μόνο 17%, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Emgage Group έδειξε ότι το 71% των μουσουλμάνων ψηφοφόρων συμμετείχαν στις εκλογές του 2020, που εκφράζονται σε περίπου 1,1 εκατομμύρια ψηφοφόρους και οι ψήφοι τους συνέβαλαν σημαντικά στη νίκη του Μπάιντεν εναντίον του Τραμπ.

Σύμφωνα με το France 24, το ποσοστό των Αμερικανών μουσουλμάνων είναι το 1,3% του πληθυσμού και ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια άτομα. Αν και η αμερικανική μουσουλμανική κοινότητα είναι σχετικά μικρή σε αριθμό, η συμμετοχή της είχε αρκετή επιρροή ώστε να κάνει τη διαφορά στο 2020 εκλογές στην πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά. Προηγείτο οριακά από τον Τραμπ, με περίπου 12.000 ψήφους, παρουσία περισσότερων από 61.000 μουσουλμάνων ψηφοφόρων, κάτι που αρκεί για να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ του.

Όσον αφορά την Πενσυλβάνια, ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά 81.000 ψήφων και εκείνη την περίοδο 125.000 Μουσουλμάνοι ψηφοφόροι συμμετείχαν στις κάλπες, γεγονός που καταδεικνύει την επιρροή των Αμερικανών μουσουλμάνων στις εκλογές.

Διαδηλώσεις κατά του Μπάιντεν

Πολλοί μουσουλμάνοι διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του Μπάιντεν όταν έφτασε στη Μινεάπολη την Τετάρτη και η Τζελάνι Χουσεΐν, εκτελεστική διευθύντρια του Μουσουλμανικού Ιδρύματος CARE στη Μινεσότα, είπε στο NBC News ότι θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τον Μπάιντεν επειδή μας έχει εγκαταλείψει, τονίζοντας ότι αυτός ο θυμός δεν θα κοπάσει.

Υπό το πρίσμα της διαμαρτυρίας μεταξύ των μουσουλμάνων κατά του Μπάιντεν, αναπτύχθηκε μια στρατηγική για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε σε μια δήλωση ότι ήταν ένα βήμα για τη δημιουργία μιας διυπηρεσιακής ομάδας για την αύξηση και τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η στρατηγική είναι μια κοινή εργασία υπό την ηγεσία του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο θα επιδιώξει να αναπτύξει ένα σχέδιο με ενδιαφερόμενους φορείς για την προστασία των μουσουλμάνων από διακρίσεις ή έκθεση σε μίσος, μισαλλοδοξία και βία.

Ο Μπάιντεν χάνει δημοτικότητα

Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Αραβοαμερικανικό Ινστιτούτο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την περασμένη Τρίτη, έδειξε ότι για πρώτη φορά η πλειοψηφία των Αραβοαμερικανών δεν θεωρεί τους εαυτούς τους Δημοκράτες και μόνο το 37% είπε ότι είναι σήμερα Δημοκρατικοί, το 32% είναι Ρεπουμπλικάνοι και το 31% είναι ανεξάρτητοι.

Ενώ το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον πιθανό Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τις εκλογές του 2024, μια αύξηση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το 2020, λόγω της ισχυρής υποστήριξης του Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Alqaheranews

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου