Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΗΠΑ: Περισσότερα πυρομαχικά για NASAMS και HIMARS και όπλα αντι-drone στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας συνολικού ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας.

Η βοήθεια περιλαμβάνει 125 εκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό που προέρχεται από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού για να καλύψει τις επείγουσες απαιτήσεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης. Διαθέτει επίσης 300 εκατομμύρια δολάρια από την Πρωτοβουλία Βοήθειας Ασφαλείας της Ουκρανίας (USAI) για την ενίσχυση των μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων αεράμυνας της Ουκρανίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Αυτό το πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό ενόψει της ρωσικής επιθετικότητας».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, αυτό είναι το 50ο πακέτο εξοπλισμού που παρέχεται στην Ουκρανία από αποθέματα των ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2021. Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει πρόσθετα πυρομαχικά για την αεράμυνα NASAMS, περισσότερους πυραύλους HIMARS, βλήματα πυροβολικού, αντιαρματικούς πυραύλους, πυρομαχικά φορητών όπλων και λοιπό εξοπλισμό.

Τα ταμεία των USAI θα προμηθεύονται πυρομαχικά καθοδηγούμενα με λέιζερ από τη βιομηχανία για την αντιμετώπιση των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας. Σε αντίθεση με τις αποσύρσεις από υπάρχοντα απόθέματα, το USAI επιτρέπει την αγορά νέων εξοπλισμών προσαρμοσμένων στον στρατό της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει πάνω από 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία από την εκλογή της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου