Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Su-24: Ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε κοντά στο Φιδονήσι – Αναφορές ότι «ευθύνονται» ουκρανικοί Patriot [pics]


Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-24 καταρρίφθηκε χθες σε περιοχή κοντά στο περίφημο Φιδονήσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και με αναρτήσεις λογαριασμών στο Telegram που πρόσκεινται στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, το Su-24, συνοδευόμενο από ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων τύπου Su-30SM είχε αναπτυχθεί σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τα δύο αεροσκάφη πετούσαν κοντά στο Φιδονήσι με στόχο να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς κατά της Οδησσού, όπως ανέφεραν οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα ρωσικά μαχητικά έγιναν αντιληπτά από τις ουκρανικές δυνάμεις και συστήματα αεροπορικής άμυνας, τα οποία κατάφεραν να αναχαιτίσουν και να καταρρίψουν τελικά το ρωσικό «Fencer» όχι όμως το Su-30SM.

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, φιλορωσικά κανάλια στο Telegram αλλά και λογαριασμοί στο «X» (πρώην Twitter) ανέφεραν ότι πιθανώς ένα ουκρανικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας τύπου Patriot, που είναι ανεπτυγμένο στην περιοχή της Οδησσού για την προστασία της πόλης, ευθύνεται για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός αυτός από κάποια επίσημη πηγή πληροφόρησης.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου