Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Ερντογάν: ΗΠΑ και Αγγλία ετοιμάζονται να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λουτρό αίματος


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στη μήνυση που έχουν καταθέσει Τούρκοι δικηγόροι κατά του Ισραήλ στη Χάγη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σήμερα την επιχείρηση των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας κατά των Χούτι στην Υεμένη, λέγοντας: «Επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λουτρό αίματος».

«Δεν υπήρξε ανάλογη δράση. Χρησιμοποιήθηκε δυσανάλογη βία. Το Ισραήλ κάνει το ίδιο στην Παλαιστίνη. Η Βρετανία συντάχθηκε με τις ΗΠΑ σε αυτό το ζήτημα. Επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λουτρό αίματος. Η Υεμένη λέει ότι θα δώσει την απαραίτητη απάντηση εναντίον τους στην περιοχή με όλες τις δυνάμεις της μαζί με τους Χούθι», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στη μήνυση που έχουν καταθέσει Τούρκοι δικηγόροι κατά του Ισραήλ στη Χάγη με αδιάσειστα στοιχεία για διάπραξη γενοκτονίας και εξέφρασε παράπονα για την διακοπή της επικοινωνίας του με τον Ισραηλινό πρόεδρο Χέρτζογκ, παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με το Νετανιάχου.

«Όλα τα έγγραφα που παρείχαμε εξετάζονται στη Χάγη. Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε όλο και περισσότερα. Τα έγγραφα και το οπτικό υλικό, που παραδίδουμε, θα καταδικάσουν το Ισραήλ εκεί. Αυτό περιμένουμε. Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη της Χάγης. Ο Νετανιάχου δεν έχει πουθενά να διαφύγει, δεν μπορεί με τίποτα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν θα πετύχουν τίποτα με λεκτικές επιθέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορούν να τελειώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν με λεκτικές επιθέσεις. Ονομάζουν τη σκληρότητά τους ανάγκη. Οι καταπιεσμένοι δεν έχασαν ποτέ, οι καταπιεστές πάντα έχαναν. Παλαιότερα είχα ειλικρινείς επαφές με τον πρόεδρο Χέρτζογκ, αλλά πρόσφατα πήρε κι αυτός το παράδειγμα του Νετανιάχου και άρχισε να κάνει πολύ περίεργες δηλώσεις», ανέφερε.

Τοπικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε τέλος ότι την Κυριακή θα ανακοινώσει και τον υποψήφιο του κόμματός του ΑΚΡ για την Άγκυρα έναντι του Μανσούρ Γιαβάς του CHP.

«Αυτή την Κυριακή, θα γίνει η ανακοίνωση και για τις άλλες επαρχίες με επίκεντρο την Άγκυρα. Προσπαθούμε να το καταφέρουμε την Κυριακή. Θα συναντηθούμε και θα προβούμε στην ανακοίνωση», είπε.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου