Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Επεισόδιο με πυροβόλα όπλα στα σύνορα Ουκρανίας- Υπερδνειστερίας


Ιανουάριος 11, 2024. Ελλάδα.

Περιστατικό με τη χρήση πυροβόλων όπλων σημειώθηκε στα σύνορα Υπερδνειστερίας-Ουκρανίας, αναφέρουν σήμερα τα ρωσικά media.

Σημειώνεται ότι δύο υπήκοοι της Υπερδνειστερίας μεταφέρθηκαν στο ουκρανικό έδαφος, σύμφωνα με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα.

Στο τέλος της σύγκρουσης, δύο πολίτες της ‘Πριντεστρόβιαν’ μεταφέρθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας, ανέφερε το υπουργείο κρατικής ασφάλειας χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι συνθήκες του συμβάντος διευκρινίζονται, όπως σημειώνεται.

Σχετικό:

Η περιοχή της Υπερδνειστερίας χωρίστηκε από την υπόλοιπη Μολδαβία με την υποστήριξη της Μόσχας, με πόλεμο το 1992, ένα χρόνο μετά τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας δεν αναγνωρίστηκε από καμία χώρα.

Η Ρωσία την υποστηρίζει με την παρουσία περίπου 440 στρατιωτών, για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή καθώς και για την προστασία  αποθηκών οπλικού υλικού, που χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, παρά τη θέληση της κυβέρνησης της Μολδαβίας  και παρά τη δέσμευση της απόσυρσής τους το 1999, σημειώνει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου