Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Η Τουρκία θα προμηθεύσει την Αίγυπτο με drones


Αραβικό δημοσίευμα αναφέρεται στην πώληση από την Άγκυρα drones στην Αίγυπτο

 Φεβρουάριος 5, 2024. Ελλάδα.

Η Τουρκία ενέκρινε την παράδοση πολεμικών drones στην Αίγυπτο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί το Κάιρο την επόμενη εβδομάδα.

«Η διαδικασία εξομάλυνσης (των σχέσεων) έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι σχέσεις (μεταξύ των δύο χωρών) είναι σημαντικές για την ασφάλεια και το εμπόριο στην περιοχή, έχουμε συμφωνήσει να τους παρέχουμε drones.

Πρέπει να έχουμε σοβαρές σχέσεις με την Αίγυπτο λόγω της ασφάλειας στη Μεσόγειο», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν, σε συνέντευξή του στην aHaber.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Κάιρο στις 14 Φεβρουαρίου και θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο προηγουμένως χαρακτήρισε «πραξικοπηματία».

Η τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν στο Κάιρο ήταν τον Νοέμβριο του 2012, όταν ήταν πρωθυπουργός. Μετά το πραξικόπημα στην Αίγυπτο το 2013, η Άγκυρα και το Κάιρο ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.

Οι δύο χώρες ανακάλεσαν η μία τους πρεσβευτές της άλλης μετά το πραξικόπημα του Ελ Σίσι το 2013.

Η προσέγγιση μεταξύ Ερντογάν και Ελ-Σίσι έγινε τον Νοέμβριο του 2022 στο Κατάρ, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, και τον Ιούλιο του 2023 η Άγκυρα επέστρεψε τον πρεσβευτή στο Κάιρο.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου