Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Αμάλθεια: Στο Ισραήλ 400 τόνοι τροφίμων από ΗΑΕ μέσω Λάρνακας


Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 400 τόνοι τροφίμων έχουν φτάσει στο λιμάνι Ασντόντ μέσω Λάρνακας για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της Γάζας.

Σε δελτίο Τύπου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ αναφέρει ότι η χώρα συνεργάστηκε με την Αμερικανική Βοήθεια για τους Πρόσφυγες της Εγγύς Ανατολής (Anera) «για την κλιμάκωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον αδελφό λαό της Γάζας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Σήμερα, 400 τόνοι τροφίμων έφτασαν στο λιμάνι Ασντόντ μέσω Λάρνακας της Κύπρου, για να φορτωθούν σε φορτηγά και να κατευθυνθούν στη Γάζα, ώστε να παραδοθεί επειγόντως η  αναγκαία βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών του λαού της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Υπουργός Επικρατείας των ΗΑΕ για τη Διεθνή Συνεργασία Reem Al Hashimy, υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας για συνεργασία με διεθνείς εταίρους για την αντιμετώπιση των τραγικών ανθρωπιστικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στη Γάζα.

«Παραμένει μια κρίσιμη ανάγκη - σήμερα περισσότερο από ποτέ - να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές στη Λωρίδα της Γάζας. Από ξηρά, αέρα και θάλασσα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να αναζητούν όλες τις πιθανές οδούς για να παράσχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια και τρόφιμα στη Λωρίδα», είπε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Anera, Σον Κάρολ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΑΕ για την παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Ο κ. Κάρολ τόνισε τη σημασία αυτής της αποστολής, ελπίζοντας ότι θα σηματοδοτήσει την αρχή πολλών παραδόσεων που περιλαμβάνουν χιλιάδες τόνους βοήθειας. Τόνισε την επείγουσα ανάγκη πρόσβασης σε περιοχές στο βορρά όπου πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο πείνας. Ακόμα τόνισε τις ουσιαστικές προσπάθειες της Anera, σημειώνοντας ότι από τα μέσα Οκτωβρίου, έχουν προσφέρει πάνω από 24 εκατομμύρια γεύματα στη Γάζα. Τόνισε τον κρίσιμο χαρακτήρα αυτής της συνεργασίας, δηλώνοντας ότι θα εξυπηρετήσει εκατομμύρια ακόμη σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.

Τα ΗΑΕ επιβεβαίωσαν την αφοσίωσή τους στην υποστήριξη όλων των ανθρωπιστικών προσπαθειών σε συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα για τον μετριασμό της κρίσης. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρείχε η κυπριακή Κυβέρνηση και η Πρωτοβουλία Αμάλθεια.

Μέχρι σήμερα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν παραδώσει περισσότερους από 31.000 τόνους επειγουσών προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, βοήθειας και ιατρικών ειδών, που έχουν αποσταλεί μέσω 250 πτήσεων, 38 αεροπορικών ρίψεων, 1.160 φορτηγών και τριών πλοίων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου