Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Οι ΗΠΑ υπόσχονται πλήρη στήριξη του Ισραήλ σε πόλεμο με Χεζμπολάχ


Διαβεβαιώσεις στο Τελ Αβιβ από την Ουάσιγκτον απέναντι στο ενδεχόμενο πολέμου πλήρους κλίμακας με την οργάνωση που εδρεύει στο Λίβανο. Δεν θα στείλουν, όμως, στρατό.

Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν το Ισραήλ ότι θα προσφέρουν στο εβραϊκό κράτος πλήρη υποστήριξη σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος πλήρους κλίμακας με τη Χεζμπολάχ, υποστηρίζει το CNN, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η δέσμευση δόθηκε κατά τη διάρκεια συναντήσεων στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι, του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ και του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο αξιωματούχος λέει στο CNN ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προσφέρει στο Ισραήλ τη βοήθεια ασφαλείας που χρειάζεται. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν θα αναπτύξουν αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος σε ένα τέτοιο σενάριο.

Οι διαβεβαιώσεις έρχονται εν μέσω μιας δημόσιας διαμάχης μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ουάσιγκτον που πυροδοτήθηκε από μια δήλωση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ασύλληπτα σημεία συμφόρησης» που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν στη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου