Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Λίβανος: Drone των IDF «εξουδετέρωσε» ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ [vid]

Κυριολεκτικά σαν βόμβα έσκασε στον Λίβανο η πληροφορία ότι drone των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) έπληξε εν κινήσει αυτοκίνητο.

Ταχύτατα κυκλοφόρησε η πληροφορία για την επιχείρηση των IDF, ενώ άρχισαν αμέσως οι εικασίες: για να πλήξουν απλά και μόνο ένα αυτοκίνητο, θα πρέπει να μετέφερε κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος οργάνωσης που κατά το Ισραήλ θεωρείται τρομοκρατική και πιθανότατα θα συμμετείχε στην επίθεση της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ την 7η Οκτωβρίου.

Η πρώτη εκτίμηση που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), όπως από το Visegrad24, ήταν πως το θύμα πιθανότατα ανήκε στην Χεζμπολάχ, με δεδομένο ότι η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση του Λιβάνου εξαπολύσει σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Μάλιστα το Visegrad24 ανήρτησε και φωτογραφία του οχήματος που δέχθηκε την επίθεση του ισραηλινού drone:

Όμως λίγο αργότερα οι ίδιες οι IDF με ανάρτησή τους έδιναν στοιχεία για την ταυτότητα του θύματος.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό «αεροσκάφος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) πραγματοποίησε ένα ακριβές χτύπημα στην περιοχή Μπεκάα στον Λίβανο για να εξοντώσει τον Αϊμάν Ράτμα, έναν  τρομοκράτη υπεύθυνο για προμήθειες όπλων για τις τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ στον Λίβανο, καθώς και για την ανάπτυξη τρομοκρατικής υποδομής στην περιοχή».

Πάντα κατά τις IDF, ο Ράτμα «εξουδετερώθηκε λόγω της συμμετοχής του στην προώθηση και εκτέλεση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων κατά του Ισραήλ στο άμεσο μέλλον, καθώς και της συμμετοχής του στην προώθηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας εναντίον Ισραηλινών αμάχων».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε και βίντεο από την επίθεση του drone εναντίον του αυτοκινήτου του Ράτμα:

ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου