Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Σκόπια: Η τουρκική κοινότητα γέφυρα δεσμών ιστορίας και πολιτισμού με την Τουρκία


Ιούνιος 22, 2024. Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρέσβης στα Σκόπια Φατίχ Ουλουσόι και η αντιπροσωπεία του συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας,  Αφρίμ Γκάσι, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει άριστες φιλικές σχέσεις και συνεργασία.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Γκάσι ευχαρίστησε τη Δημοκρατία της Τουρκίας για την υποστήριξή της στη χώρα από την ανεξαρτησία της. Τόνισε ότι η ένταση των συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο μαρτυρεί και το επίπεδο της αμοιβαίας συνεργασίας.

«Η τουρκική κοινωνία λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών»

Ο Γκάσι είπε, «Οι χώρες συνδέονται μεταξύ τους με ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς και η τουρκική κοινότητα στη χώρα λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

«Στη χώρα μας, η 21η Δεκεμβρίου Ημέρα Τουρκικής Εκπαίδευσης γιορτάζεται παραδοσιακά τακτικά με τη συμμετοχή του Προέδρου της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης», τόνισε.

Στη γραπτή ανακοίνωση της Συνέλευσης σχετικά με τη συνάντηση αναφέρεται:

«Οι κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας και συνεργασίας έχουν συσταθεί και στα δύο κοινοβούλια και λειτουργούν με επιτυχία. Υπάρχει γόνιμη συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών κοινοβουλευτικών συνελεύσεων. Οι αμοιβαίες σχέσεις σε επίπεδο οικονομίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι από τους σημαντικότερους εμπορικούς μας εταίρους και είναι μια χώρα που επενδύει συνεχώς στην οικονομία της Βόρειας Μακεδονίας σε διάφορους τομείς και αναδεικνύεται σε στρατηγικό επενδυτικό εταίρο. «Επιπλέον, η Τουρκία ήταν υποστηρικτής των αρχών της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ, με το οποίο είμαστε πλέον σύμμαχοι, και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι και οι δύο χώρες θα γίνουν σύντομα μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου