Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Η επίθεση των Ουκρανών στο Κουρκς έπιασαν στον ύπνο την Ρωσία, γιατί έγινε; Πρώτο μέρος.


Η επίθεση των Ουκρανών στο Κουρκς έπιασαν στον ύπνο την Ρωσία, γιατί έγινε;


Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Είναι το τρίτο κατά σειρά άρθρο που γράφω με νέες πληροφορίες στρατιωτικής και γεωπολιτικής φύσεως και νέων δεδομένων. 

Ναι είναι γνωστό πως οι Άγγλοι βοήθησαν τον Ζελένσκι και την Ουκρανία, να επιτεθούν στο Κουρκς και η Μ-16 έδωσε όλες τις πληροφορίες. Οι Αμερικάνοι δεν ανακατεύθηκαν, άλλα όπως έγινε γνωστό, δοκίμασαν  το νέο σύστημα με πολιτικούς και στρατιωτικούς δορυφόρους με ΑΙ αναγνώρισης στόχων και κατάδειξης αυτών.

«Εντοπίστε 1000 στόχους ανά ώρα»: το σύστημα καθοδήγησης Maven αναπτύσσεται στις Η.Π.Α./Αυτό το σύστημα μπορεί να επιτρέψει σε μικρές ομάδες του Στρατού να ερευνούν 1.000 στόχους την ώρα
https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/08/1000-maven-1000.html

Στην Ρωσία πιάστηκαν στον ύπνο, ενώ ακόμα και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν δει τις ετοιμασίες και πολλοί στρατιωτικοί είχαν κρούση τον κώδωνα του κινδύνου. Οι αναφορές όλες αγνοήθηκαν, θάφτηκαν, εξαφανίστηκαν και δεν έφτασαν εκεί που έπρεπε.

Τα στρατεύματα της Ρωσίας ήταν ελάχιστα (4.000 έφεδροι θητείας 12 μηνών), μη κατάλληλα οπλισμένα και εξοπλισμένα, χωρίς εφεδρείες, χωρίς δυνατότητα γρήγορης επιστράτευσης μονάδων και χωρίς να υπάρχουν μικρές μηχανοκίνητες μονάδες ταχείας αντίδρασης.

Οι δυνάμεις των Ουκρανών που έκαναν την επίθεση, δεν ήταν πολλές αρχικά και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν περισσότερες από όσες αναφέρουν, αλλά σχετικά λίγες για τους αντικειμενικούς στόχους που είχαν θέσει. Πίστευαν ότι θα αποσύρουν γρήγορα άλλες μονάδες από το μέτωπο, αν έκαναν το ίδιο οι Ρώσοι αλλά εδώ απέτυχε το σχέδιο.

Γιατί επιτέθηκαν οι ουκρανοί;

Είναι εύκολο να το γράψουμε αυτό και να ξεχάσουμε πως οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων, Αμερικάνων συνεχίζονται ξεχωριστά από τους Ουκρανούς! Ο πόλεμος είναι η συνέχεια των διαπραγματεύσεων και όλοι θέλουν να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου!
Το τέλος του πετρελαίου το PEEK η μέγιστη παραγωγή είχε υπολογιστεί το 2025 από την SEEL. Ταυτόχρονα με αυτό όλες οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί θα έληγαν μετά το 2010 στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ακόμα και οι υπογραφές για την Κύπρο το 1974 είχαν διάρκεια 50 ετών μεταξύ Ρώσων, Άγγλων και Αμερικάνων. 

«Η πρώτη τουρκική εισβολή έγινε με τη υποστήριξη των Σοβιετικών, των Άγγλων όχι των Αμερικανών στην Κύπρο»

https://infognomonpolitics.gr/2024/08/i-proti-tourkiki-eisvoli-egine-me-ti-ypostirixi-ton-sovietikon-ochi-ton-amerikanon/

Δεν τα ξέραμε αυτά και δεν τα γνωρίζαμε; Τι είπε ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος που πέθανε στην φυλακή στον Μακάριο το 1972; Να σε βάλω στο ΝΑΤΟ να τελειώνουμε; Ο Μακάριος απάντησε θα με βοηθήσει η Ρωσία, ενώ ξέραμε πως το 1964 και το 1967 η Ρωσία υποστήριξε τους Τούρκους στην Κύπρο. Η μεραρχία αποσύρθηκε από την Κύπρο γιατί δεν φώναζαν μόνο οι Τούρκοι, αλλά τους υποστήριζαν οι Ρώσοι και οι Άγγλοι. Θα έκαναν απόβαση στα νησιά που τότε ήταν άοπλα και οι τότε πολιτικοί σαν τους σημερινούς, δεν αγόραζαν οπλικά συστήματα και είχαμε οπλισμό του Β παγκοσμίου πολέμου! Οι μοναδικές αγορές από το 1950 ήταν 5 τορπιλάκατοι από την Νορβηγία και τα 40 F-104 που το επέβαλαν οι ΗΠΑ, για να υπάρχουν αεροσκάφη που θα μετέφεραν πυρηνικές βόμβες. 

Γιατί δεν έκανε επέμβαση η Αμερική στην Κύπρο; Γιατί ενώ είχαν συμφωνήσει οι Τούρκοι, παραβίασαν τα συμφωνηθέντα και κατέλαβαν υπέρ διπλάσιο έδαφος της Κύπρου; Η Ρωσία έλεγε και ήθελε πόλεμο Ελλάδας- Τουρκίας για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Η Αγγλία δεν ήθελε η Κύπρος να μπει στο ΝΑΤΟ, γιατί οι βάσεις τις θα γινόταν Νατοικές, θα έχανε σε ισχύ και δεν θα την είχε ανάγκη η Αμερική. Η Αμερική υπέγραψε συμφωνίες με την Ρωσία, όταν γινόταν ο πόλεμος στην Κύπρο. Συμφωνίες 30+ ετών για προστασία του Ισραήλ, για να κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής. Υπήρχαν και επί μέρους συμφωνίες που δεν έχουν βγει στην δημοσιότητα, έγραφα από Αγγλία και Αμερική που θα αποχαρακτηριστούν μετά από 100 χρόνια.

Ο κόσμος δεν τα γνωρίζει όλα αυτά και όσα έγιναν από τους Άγγλους για να καταστρέψουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ελλάδα πολέμησε και τους βοήθησε και αυτοί ξεκίνησαν έναν εμφύλιο πόλεμο για να μας διαλύσουν, είναι οι υπαίτιοι για τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης το 1954 και για όσα έγιναν στην Κύπρο. Ο κόσμος όμως δεν τα πιστεύει όλα αυτά και νομίζει άλλα, ενώ δεν γνωρίζει την πραγματική αλήθεια και όχι αυτήν που γράφουν οι αριστεροί στα βιβλία τους. Αν και τελευταία γράφτηκαν ελάχιστα βιβλία με πολλές αλήθειες.

Μην χαίρεσαι που βλέπεις τους λύκους να τσακώνονται για την λεία, ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι. Μόλις τα βρουν μεταξύ τους, εσένα θα κάνουν κομμάτια για να σε φάνε! Το ίδιο πράγμα γίνετε συνεχώς στην ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι ισχυροί διαφωνούν, πολεμούν μεταξύ τους και μετά κλείνουν συμφωνίες στης πλάτες των ανίσχυρων να αντιδράσουν κρατών.

Γράφω αλήθειες

Δυστυχώς δεν τις πιστεύουν και νομίζουν πως όλα δεν ελέγχονται από τους ισχυρούς. Η διάλυση της Ελλάδας και η πτώχευση έγινε βάση οργανωμένου σχεδίου. Σκοπός μια ανίσχυρη χώρα για να την διαλύσουν και να πάρουν τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, υδρίτη, χρυσό, ουράνιο κλπ με εξευτελιστικές τιμές. Για να βγουν όλα αυτά χρειάζονται 10 χρόνια και βάση των δεδομένων πρώτα θα πτώχευε η χώρα, θα έβγαινε από το Ευρώ και μετά θα μας τα άρπαζαν, γιατί δεν θα είχαμε ούτε να φάμε με την οριστική πτώχευση της Ελλάδας. 

Το 2015 ήθελαν να φάνε τον Ερντογάν και να διαλύσουν την Τουρκία που τον έσωσαν οι Ρώσοι το 2016. Μετά από αυτό η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας της Τουρκίας γιγαντώθηκε γιατί ξέρουν τι θα συμβεί, αλλά δεν θα γλυτώσουν και αυτοί την διάλυση. Ο Ερντογάν το παλεύει όσο μπορεί, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό για να σώσει την Τουρκία. Έφτιαξε 20 ταξιαρχίες καταδρομών με μόνιμο προσωπικό για να μπορεί να πολεμήσει ο στρατός της Τουρκίας και αυξάνει της δυνάμεις πεζοναυτών.
Κάνει επέμβαση στην Συρία και στον Λίβανο, εκεί που είναι οι δυνάμεις της Ρωσίας για να τον έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ. Ταυτόχρονα προσπαθεί να ισορροπήσει με την Ρωσία και να κάνει την σχέση λυκοφιλίας που έχει. Δεν μπορείς να ισορροπήσεις σε δυο στρατόπεδα, την ίδια στιγμή που εσύ προσπαθείς να ρίξεις και τους δυο για να κερδίσεις ζωτικό χώρο και χρόνο! Ζωτικό χώρο για να σε έχουν ανάγκη και να αποφύγεις τις μάχες με τους Κούρδους και χρόνο για να αναπτύξεις την πολεμική σου βιομηχανία. 

Οι Τούρκοι- Ερντογάν πιστεύουν πως ναι θα προσπαθήσουν να τους διαλύσουν αλλά θα κερδίσουν στο τέλος, όπως κέρδισαν το 1922. Θα κερδίσουν και θα ανακτήσουν τα χαμένα αν έχουν ισχυρή πολεμική βιομηχανία και φανατικούς Μουσουλμάνους, για να πολεμήσουν και να πεθάνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες για την Τουρκία. 

Γιατί όμως καθυστέρησαν τα γεγονότα;
Δεν είχαν υπολογίσει αστάθμητους παράγοντες: Την Ρωσία του Πούτιν που ζήτησε μερίδιο από τα κοιτάσματα της ανατολικής μεσογείου. Την ισχυροποίηση της Τουρκίας με 850 επίσημα αμυντικά προγράμματα. Το τέλος του πετρελαίου δεν ήρθε όχι γιατί είχαν κάνει λάθος στις μελέτες τους, αλλά δεν είχαν υπολογίσει τα σχοισθολιστικά πετρώματα και το πετρέλαιο και φυσικό αέριο που βγήκε με υψηλές τιμές από εκεί και τις γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη που έκαναν.

Η γεώτρηση στον κόλπο του Μεξικού έφτασε στα 8,5 χιλιόμετρα βάθος, άσχετα αν μετά απέτυχε για διάφορους λόγους. Έβγαλαν πετρέλαιο όμως από εκεί πριν καταστραφεί η εξέδρα και γίνει περιβαλλοντική καταστροφή. Όλα πήγαν πίσω 10 χρόνια και αυτό είναι που έσωσε εμάς από την διάλυση της χώρας.

Νομίζετε πως κατάλαβαν οι του Σύριζα τι έγινε το 2015 με το δημοψήφισμα και τι συνέβη στην ΕΕ με τις συνεχείς συσκέψεις; Αν φεύγαμε από το Ευρώ δεν θα είχαμε να φάμε τώρα. Η προώθηση της πρώτης φοράς Αριστερά έγινε για να διαλυθεί η χώρα αλλά ευτυχώς γλυτώσαμε.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Ουκρανία;

O πόλεμος έγινε για τα 75 τρις δολάρια του ορυκτού πλούτου της Ρωσίας, "Δόγμα Μπρεζίνσκι": η διάσπαση και διαίρεση της Ρωσίας σε 30/40/50 κρατίδια υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ με κυβερνήσεις μπανανίες, είναι η τελευταία λύση πριν την οικονομική χρεοκοπία των ΗΠΑ. Ας μην ξεχνάμε πως έχει πολλές σπάνιες γαίες η Ρωσία και στρατηγικά μέταλλα. Παρόλο τον πόλεμο στην Ουκρανία οι συναλλαγές για αγορά Ουρανίου, Τιτανίου, ακόμα και πετρελαίου συνεχίστηκαν από τις ΗΠΑ. Αν την  είχαν διαλύσει την Ρωσία θα τα είχαν αγοράσει όλα σε εξευτελιστικές τιμές αποκομοίζοντας τεράστια κέρδη.

Οι Αμερικάνοι πίστευαν ότι αυτός ο πόλεμος θα φέρει οικονομικό κραχ στην Ρωσία με τις κυρώσεις, και οι απώλειες θα οδηγούσαν στην πτώση του Πούτιν... Το σχέδιο απέτυχε σε όλα τα πλάνα του, γιατί έπεσαν επάνω σε πολιτικό σκακιστή υψηλού επιπέδου...

Οι ΗΠΑ είπαν το 2013 στην Ρωσία πάρε την Ουκρανία, δώσε μας την Συρία και μην ανακατευθείς στην Λιβύη και αλλού. Ο Πούτιν αρνήθηκε και για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και έγινε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι δυτικοί δεν πίστευαν πως θα έχει την δύναμη να κάνει η Ρωσία πόλεμο (τα έγραφα το 2013 αυτά) ξεχνώντας πως συνέφερε να ρισκάρει η Ρωσία έναν πόλεμο. Το 2030 θα ήταν η σκιά του εαυτού της γιατί θα είχε μειωθεί κοντά στο 50% η αεροπορική της δύναμη και το 2035 στο 40% λόγο της μεγάλης ηλικίας των βομβαρδιστικών αεροσκαφών της. Θα προτιμήσει να χάσει η Ρωσία σε έναν πόλεμο αυτά που έχει παρά να τα πετάξει στα σκουπίδια, ρισκάροντας για να έχει μελλοντικά κέρδη.

Πίστευαν οι ΗΠΑ, Αγγλία πως δεν θα έκανε πόλεμο η Ρωσία, ενώ ήξερε πως όταν έβγαιναν τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα τροφοδοτούσαν με αυτά την ΕΕ και όχι με τα δικά της! Απορώ με τις λογικές των στρατιωτικών και Γεωπολιτικών αναλυτών που έπεσαν όλοι έξω και πίεσαν την Ρωσία για να υποκύψει και να υπογράψει και αυτή διάλεξε τον πόλεμο.

Διαλύθηκαν όλα τα όμορα κράτη της περιοχής η Συρία, η Λιβύη, ο Λίβανος, κόντεψαν να διαλύσουν την Αίγυπτο, την Κύπρο με το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, διέλυσαν την Ελλάδα και έμεινε να διαλύσουν την Τουρκία. Η Τουρκία δεν θα την γλυτώσει γιατί ήρθε η σειρά της και η ώρα της. Πρέπει να έχουν συμφωνηθεί όλα μέσα στο 2025 για να πάρουν οι 7 αδελφές τα κοιτάσματα. Διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία γιατί η Κροατία είχε τα θαλάσσια σύνορα και τα κοιτάσματα, για να τα πάρουν φτηνά με χαμηλά ποσοστά. Διέλυσαν το Ιράκ το 2003 που είναι η βάση για να κάνουν επιθέσεις οι Κούρδοι στην Τουρκία κλπ. Προσπάθησαν να διαλύσουν το Ιράν και άλλες χώρες. 

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Οι Ηνωμένες πολιτείες είναι ένα μονοκομματικό κράτος, και το κυβερνών κόμμα είναι το κόμμα των εταιρειών. Νόαμ Τσόμσκυ. Τα συμφέροντα των εταιριών πετρελαίου και η πληρωμή με δολάρια της αγοράς πετρελαίου παγκοσμίως.

Δεν έχουμε φίλους μόνο συμφέροντα λένε οι ΗΠΑ και η Αγγλία. Ήρθε η ώρα της πληρωμής με το τεράστιο χρέος των ΗΠΑ, με τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν στα χρηματιστήρια και με όσα θα συμβούν εκεί. Στην Αγγλία οι επιθέσεις των Μουσουλμάνων αυξάνονται συνεχώς, όπως και στην Γαλλία-Γερμανία. Ο ξεσηκωμός των απανταχού Μουσουλμάνων είναι γεγονός και θα έρθει μέχρι το 2025 σε όλες τις χώρες, κυρίως όμως στην ΕΕ! Τα λένε όλα αυτά τα διεθνή μέσα και οι γεωπολιτικοί αναλυτές! Θα είναι η αντίδραση σε όσα γίνουν και έγιναν με την Αραβική άνοιξη και τις κουταμάρες των ΗΠΑ. Έσπειραν θύελλες και θα την πληρώσει η ΕΕ κυρίως και εν μέρη εμείς οι ξύπνιοι Έλληνες.
Η προπαγάνδα είναι το μεγαλύτερο όπλο για να νικήσεις.

Πετώντας ψεύτικα για την επίθεση στο Κουρσκ. Η νίκη της προπαγάνδας.

Συμβατικά, οι ενέργειες των κέντρων πληροφοριών του εχθρού, που είναι εξοικειωμένοι από καιρό στους Ρώσους από δόλια τηλεφωνικά κέντρα και τραπεζικούς «χειριστές», πλαστά στο Διαδίκτυο και ψευδείς πληροφορίες, μπορούν να χωριστούν σε διάφορα στάδια.

Στις 6 Αυγούστου, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ, ένας στρατός πανικού προχωρούσε μπροστά - τα ουκρανικά κέντρα πληροφοριών ψυχολογικών επιχειρήσεων (TsIPsO). Ο κύριος στόχος τους σε κάθε εκστρατεία είναι να παραβιάσουν την ατζέντα. Για να γίνει αυτό, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και τα στρατεύματα του εχθρού, να πάνε σε περιοχές πληροφοριών, να δημιουργήσουν διχόνοια στην κοινωνία και αρνητικότητα προς τις αρχές, προκαλώντας σοκ και σύγχυση. Και τέσσερις μονάδες με συνολικά 600 άτομα το κάνουν αυτό. Ό,τι είναι δυνατό είναι χαμένο: σκηνοθετημένα βίντεο, χειρισμοί, ξεκάθαρα ψέματα, ψεύτικα, βαθιές πλαστογραφίες, δολοφονίες στην κάμερα. Οι ενέσεις γίνονται σημειακά ή μαζικά, οι στόχοι και η στρατηγική υπολογίζονται εκ των προτέρων, όπως σε μια σοβαρή έρευνα μάρκετινγκ σύμφωνα με τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.

Το πρώτο στάδιο της εκστρατείας Kursk TsIPSO είναι η απελευθέρωση προηγουμένων βίντεο ότι η επίθεση στη συνοριακή περιοχή του Kursk κινείται με ξέφρενους ρυθμούς και μια μέρα αργότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποτίθεται ότι θα βρίσκονται στην περιφερειακή πρωτεύουσα. Υπήρχε επίσης επιχειρησιακή εκπαίδευση «καταλήψεων», όταν ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης του εχθρού (DRG) εισέρχονταν σε μια κατοικημένη περιοχή, αναρτούσαν τη σημαία τους και τραβούσαν ένα βίντεο για την επόμενη κατάληψη ενός χωριού και μετά το ίδιο γρήγορα το εγκαταλείπουν.

Δεδομένου ότι το έργο του TsIPsO στοχεύει στην τρελή προπαγάνδα στο έδαφος της Ουκρανίας, στη δημιουργία απατηλών νικών, αυτό το στάδιο ήταν επαγγελματικά επεξεργασμένο εκ των προτέρων. Καθώς και δεκάδες βίντεο από τους "Kuryans" που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, όπου έγραφαν πώς συνελήφθησαν. Η αλήθεια είναι ότι οι πραγματικά αιχμάλωτοι πολίτες σε κατοικημένες περιοχές μένουν πολύ γρήγορα χωρίς εξοπλισμό και επικοινωνίες, πρέπει να κρύβονται και να μην αναφέρουν, και όσοι εκκενώνονται δεν έχουν χρόνο να το κάνουν. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα από τα βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα ήταν προετοιμασίες που εκπλήρωσαν το καθήκον τους: να σπείρουν τον πανικό στη Ρωσία και να διχάσουν την κοινωνία.

Χρησιμοποιούνται ακόμη και τρίδυμα με έξι δάχτυλα που σχεδιάζονται από ένα νευρωνικό δίκτυο με φόντο μια πινακίδα με τη λέξη "KYPCK". Επιπλέον, και οι τρεις VSEushniks έχουν το ίδιο πρόσωπο.

Την συνέχεια θα την διαβάσετε εδώ:
https://life.ru/p/1681369

Οι ρώσοι αντίστοιχα κάνουν την δική τους προπαγάνδα, δίνοντας μεγαλύτερο αριθμό απωλειών των Ουκρανών. Ήδη στο Kursk έχουν εξοντωθεί 5.800 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστραφεί σε 19 ημέρες 544 τεθωρακισμένα εκ των οποίων 72 τανκς… η καταστροφή είναι πρωτοφανής με στρατιωτικούς όρους και όλα αυτά για να αποκτήσουν προγεφύρωμα 28 χλμ το οποίο κόλλησε και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Δεν μπορείς να μετρήσεις τις απώλειες από τις αεροπορικές επιδρομές και σε όσα σημεία δεν έχεις καταλάβει. Η αλήθεια είναι στην μέση όπως λένε, αν και στις απώλειες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν από άλλες περιοχές που γίνονται μάχες.

Τα άλλα μέτωπα στην Ουκρανία
Περιοχή Novohrodivka: Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο για την UAF εδώ. Το μέτωπο έχει καταρρεύσει εντελώς στην πόλη, με τις RAF να έχουν καταλάβει πιθανότατα μέχρι τώρα πάνω από το 90% της πόλης, μίας πόλης με 14.000 πληθυσμό μέχρι το 2022.

Αυτό το Κουρσκ - τελικά - εξελίσσεται σε τεράστια πληγή για τις UAF στο μέτωπο του Ντομπάς, διότι στην θέση των εμπειροπόλεμων δυνάμεων που μετακινήθηκαν προς το Κουρσκ, δεν υπήρξαν ανάλογες εφεδρείες ως αντικατάστασή τους, οπότε αυτή η τρύπα στην άμυνα αρχίζει και φαίνεται
Ας μην ξεχνάμε πως η επίθεση στο Κούρκς έγινε με την λογική μεταφέρω δυνάμεις σε δυο μέρες από το μέτωπο ενώ οι Ρώσοι χρειάζονται επτά ημέρες για να φτάσουν στη ίδια περιοχή.
Τα τελευταία 2 χιλιόμετρα της παλιάς Frontline (συνοριακής γραμμής) του Ντονέτσκ του 2014 θα εγκαταλειφθούν τις επόμενες ημέρες - αν όχι ώρες... Είναι φανερό πλέον ότι οι UAF δεν μπορούν να κρατήσουν αυτές τις γραμμές.. αλλά κάνουν επιθέσεις στο Κουρσκ και Μπέλγκοροντ... Τα βίντεο και η προπαγάνδα ενδιαφέρει την Ουκρανία.

Στρατηγικές επιθέσεις To τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκε από την ουκρανική πλευρά μια από τις πλέον μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με 127 πυραύλους και 109 επιθετικά UAV. Η ουκρανική πλευρά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της (https://facebook.com/ComAFUA/posts/pfbid0Br8wrGiKTS859gTxBkFLfYxGfX5wfW9Uemfx9Y3NqBvt9Bc8B62kopgpLDqurdVcl), κατέστρεψε περισσότερους από 200 πυραύλους και drones.

Μέτωπο Κουρσκ Σύμφωνα με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στρατηγό Σίρσκι, ο ουκρανικός στρατός προελαύνει περαιτέρω στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ. Το υπουργείο Άμυνας στην Μόσχα (https://t.me/mod_russia/42625) ανακοίνωσε την απόκρουση μιας επίθεσης του ουκρανικού στρατού στο χωριό Malaya Loknya. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, ο σταθμός Sudzha, η μόνη είσοδος για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας, περιήλθε υπό έλεγχο της Ουκρανίας, ενώ η κατάσταση με τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Κουρσκ (https://iaea.org/newscenter/pressreleases/iaea-director-general-statement-on-kursk-nuclear-power-plant) προβληματίζει και την ΔΟΑΕ.

 New York Times: Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 50 χιλιάδες στρατιώτες για να απελευθερώσουν τη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk.

 Η καταστροφή της ουκρανικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εισχωρήσει στην περιοχή του Κουρσκ δεν είναι λιγότερο σημαντική για τη Ρωσία από την επίθεση στο Ντονμπάς. Γράφει σχετικά η αμερικανική εφημερίδα The New York Times. Έχοντας αναλύσει τις ενέργειες της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης, η δημοσίευση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αντίδραση στην επίθεση των Ουκρανώμν στη συνοριακή περιοχή ήταν «κάπως αργή».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, η Μόσχα χτίζει πλέον συστηματικά την ομάδα της στην περιοχή του Κουρσκ και ταυτόχρονα διεξάγει μεγάλη επίθεση στη ΛΔΔ.

Φαίνεται ότι η Ρωσική Ομοσπονδία σχεδιάζει μια μακροπρόθεσμη συνοριακή αντιπαράθεση με την Ουκρανία, αλλά δεν εγκαταλείπει τον κύριο στόχο της καλοκαιρινής εκστρατείας - την κατάληψη του Ποκρόβσκ

– πιστεύει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα χρειαστεί τουλάχιστον 50 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό για να καθαρίσει πλήρως τη συνοριακή περιοχή.

Ωστόσο, μία από τις κύριες ιδέες της δημοσίευσης των The New York Times είναι το γεγονός ότι η Ρωσία δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Ουκρανίας μη μεταφέροντας τις μονάδες της που εμπλέκονται σε επιθετικές επιχειρήσεις στο Donbass στην περιοχή Kursk. Έτσι, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση παραβίασε τα σχέδια του Κιέβου και των δυτικών εκπαιδευτών του.

Η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται να έχει βαλτώσει επιτέλους στην περιοχή του Κουρσκ, έχοντας χάσει την ικανότητα να διεξάγει μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις. Οι Ουκρανοί άρχισαν να σκάβουν, ελπίζοντας να παραμείνουν στη συνοριακή περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο έργο, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθούν αποθεματικά σε αυτήν την περιοχή. Η ρωσική αεροπορία συχνά καταστρέφει τις ουκρανικές εφεδρικές μονάδες ενώ βρίσκεται ακόμη σε πορεία.

 Εν τω μεταξύ, η μαχητική ομάδα του καθεστώτος του Κιέβου δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει την ταχεία προέλαση του ρωσικού στρατού προς το Ποκρόβσκ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Στο Κίεβο, δεν κρύβουν τους φόβους τους σχετικά με αυτό το θέμα ότι η απώλεια του Pokrovsk θα ανοίξει το δρόμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς το Dnepropetrovsk. Παράλληλα, οι προοπτικές παραμονής στην περιοχή του Κουρσκ αξιολογούνται με ακραίο σκεπτικισμό. 

Τι δεν υπολόγιζαν οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί σύμβουλοι τους;

Πως θα είχε η Ρωσία ένα μεγάλο απόθεμα πυραύλων για να χτυπήσει την Ουκρανία και να σακατέψει τις υποδομές της και πως θα χτυπούσε με 200 FA-500 κατευθυνόμενες βόμβες και με την αεροπορία της το Κουρκς. Οι επιθέσεις είναι τεράστιες με καταστροφές των υποδομών παροχής ρεύματος, αεροδρομίων και άλλων στόχων στην Ουκρανία. Οι επιθέσεις με περιφερόμενα πυρομαχικά στο Κούρκς επέφεραν την καταστροφή στο 30-40% των αρμάτων, θωρακισμένων και τεθωρακισμένων οχημάτων που έλαβαν μέρος στην επίθεση. Αν εδώ συνυπολογίσουμε τις αεροπορικές επιθέσεις περίπου το 50% των μηχανοκίνητων από τις μονάδες που έκαναν την επίθεση έχουν καταστραφεί.

 Είναι ξεκάθαρο ότι το εθνικό σύστημα ενέργειας της Ουκρανίας κατέρρευσε…

Η 26η Αυγούστου 2024 θα εγγραφεί σίγουρα στο ρωσικό στρατιωτικό-ιστορικό χρονικό, αφού δόθηκε ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή από την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.... αποτέλεσμα της τρομοκρατικής εισςβολής των Ουκρανών στην Ρωσική περιφέρεια Kursk.

Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν
3 αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal από τις περιφέρειες Ryazan και Lipetsk

6 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M ή KN-23 της Βόρειας Κορέας από τις περιφέρειες Kursk και Voronezh και την Κριμαία,

77 πυραύλους κρουζ Kh-101 από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS από Κασπία Θάλασσα.

28 πυραύλους κρουζ Kalibr τόσο από επιφανειακά όσο και από υποβρύχια στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα.

3 πυραύλους κρουζ Kh-22 από την περιφέρεια Voronezh.

10 πυραύλους κρουζ Kh-59/69 από απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών Su-57 και μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 στον εναέριο χώρο πάνω από την Περιφέρεια Belgorod και την Μαριούπολη και

109 drones Shahed από το Yeysk και το Primorsk-Akhtarsk, το Krasnodar Krai, την περιφέρεια Kursk και το ακρωτήριο Chauda, στην Κριμαία.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 6 το πρωί, όταν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα συστήματα προειδοποίησης και οι instant messenger κυριολεκτικά εξερράγησαν με ειδοποιήσεις πανικού ότι ρωσικοί πύραυλοι και UAV έρχονταν κατά κύματα σε όλο το τόξο της γραμμής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της Μαύρης Θάλασσας.

Όλα αυτά γίνονται για να φέρουν τον Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Δεν υποχωρεί όμως η Ρωσία δεν κάνει πίσω και επιμένει στον στόχο της την νίκη με τους δικούς της όρους.

Αφού αποτύχουν στο Κουρκς δεν υπάρχει άλλη λύση από το σχέδιο Τουρκία! Να φάνε τον Ερντογάν (σχέδιο του 2015) με πραξικόπημα! Οι Κεμαλιστές Στρατηγοί θα βγουν από το ΝΑΤΟ και θα κλείσουν οριστικά τα στενά για να μην μπορεί να περάσει το Ρώσικο πετρέλαιο και να γίνονται εξαγωγές. Ταυτόχρονα θα κάνουν ζημιά στον αγωγό εξαγωγής φυσικού αερίου που τον έχουν στα χέρια τους οι Ουκρανοί. Η ζημιά στην Ρωσία θα είναι τεράστια και η πίεση δεδομένη. Όλα αυτά θα γίνουν πριν της αμερικάνικες εκλογές, γιατί έτσι προβλέπει το σχέδιο. Ξεχάστε τον Τραμπ και να βγει δεν θα μπορεί να κάνει κάτι, θα έχει δεμένα τα χέρια του.

Συνεχίζεται με το δεύτερο μέρος.
Η στρατηγική των Ρώσων.
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και τι μας περιμένει.
Οι συμφωνίες γίνονται για να καταπατούνται.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου