Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ξένη χώρα αγοράζει ελληνικά drones… Η Ελλάς όχι


Ξένη χώρα αγοράζει ελληνικά drones…  Στην «καρδιά» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ταϊλάνδης «προσγειώθηκε» την περασμένη εβδομάδα το VelosV3, το ελικόπτερο-drone της ελληνικής της Velos Rotors από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. 

ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
ΠΗΓΗ powergame.gr

Η ελληνική εταιρία συμμετείχε στο «Crimson Viper 2024», ένα ετήσιο πείραμα πεδίου, που διοργανώνει το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης, αναζητώντας νέες και πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Στην εκδήλωση, ο CEO της Velos Rotors, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Michael Seal, και ο πιλότος UAS, Χρήστος Βοζίκης, παρουσίασαν την τεχνολογία του VelosV3 στο Αρχηγείο των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων της Ταϊλάνδης, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες σε τεχνολογίες αιχμής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Velos Rotors, η εταιρεία που ίδρυσαν πριν από 12 χρόνια ο Άρης Κολοκυθάς και ο Τάσος Αργυρός, και η οποία κατασκευάζει μίνι ελικόπτερα-drones βρίσκονται στο μικροσκόπιο ξένων χωρών που αναζητούν state of the art τεχνολογίες για την ασφάλειά τους. Ήδη V3 ελικόπτερα-drones της Velos Roters έχουν φτάσει στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, ενώ το λιμενικό της Νότιας Κορέας επιτηρεί την ακτογραμμή της χώρας, κάνοντας χρήση ελικοπτέρων-drones που έχει σχεδιάσει -από το μηδέν- και κατασκευάζει στο Ξυλόκαστρο η startup. Τα ίδια ελικόπτερα-drones μεταφέρουν καθημερινά για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας Mission Go στη Βαλτιμόρη ένα εξαιρετικά ευαίσθητο φορτίο, ανθρώπινα όργανα προς μεταμόσχευση.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου