Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Σοκ στο Παρίσι: Νηπιαγωγός χτύπησε ανελέητα 3χρονο κοριτσάκι- Την ψέκασε με υγρό στο πρόσωπο για να σταματήσει να κλαίει [βίντεο]

 
Ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει στη Γαλλία, αφού μία νηπιαγωγός βιντεοσκοπήθηκε κρυφά να χτυπά ένα τρίχρονο κορίτσι σε νηπιαγωγείο του Παρισιού.

Εικάζεται επίσης ότι ένα άγνωστο υγρό ψεκάστηκε στο πρόσωπο της μικρής καθώς ούρλιαζε «μαμά!».

Το βίντεο – το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από δικηγόρο – έχει προκαλέσει σοκ και οργή σε όλη τη χώρα.

Η φερόμενη επίθεση συνέβη την περασμένη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του ακαδημαϊκού έτους στο σχολείο Frères-Voisins [Αδελφοί-Γείτονες] στο 15ο διαμέρισμα της πόλης.

Μια άγνωστη δασκάλα φαίνεται να στέκεται πάνω από το βρέφος που ουρλιάζει και κλαίει πριν το χτυπήσει στην πλάτη και το κάνει να πέσει στο πάτωμα.

Η Βανέσα Έντμπεργκ, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς του κοριτσιού που δημοσίευσε την ταινία στο Twitter X, είπε την Τρίτη: «Δεν ήταν χτύπημα. Την χτύπησε στην πλάτη. Αυτό που συνέβη είναι εξαιρετικά σοβαρό».

Εικάζεται επίσης ότι η δασκάλα άρπαξε ένα μικρό μπουκάλι και «την ψέκασε με ένα μη αναγνωρισμένο προϊόν στο πρόσωπό της», πρόσθεσε η κ. Edberg.

Το κορίτσι και η υπόλοιπη οικογένειά της ήταν «εξαιρετικά τραυματισμένοι», η κα Έντμπεργκ είπε ότι έχει σταλεί καταγγελία στην αστυνομία και τους εισαγγελείς.

Είπε ότι το περιστατικό καταγράφηκε κρυφά από τη μητέρα ενός άλλου παιδιού, η οποία βρισκόταν στην τάξη όλη την ημέρα.

Ο πατέρας του κοριτσιού είπε στην εφημερίδα Le Parisien: «Η κόρη μου είχε χτυπηθεί στο παρελθόν, γι’ αυτό περνούσε κρίση και η μητέρα που ήταν εκεί αποφάσισε να κινηματογραφήσει διακριτικά».

Αφού δέχτηκε το χτύπημα, το κοριτσάκι στάλθηκε στη γωνία και συνέχισε να ουρλιάζει ‘Mummy!’.

Μετά τον υποτιθέμενο ψεκασμό υγρού, ακούγεται ο δάσκαλος να λέει: «Εκεί, αισθάνεσαι καλά εκεί;»

Ο δάσκαλος λέει επίσης στο κορίτσι: «Θα δεις, ο μπαμπάς σου θα γυρίσει όταν του το πω».

Οι γονείς δεν γνώριζαν για το βίντεο στην αρχή, αλλά η γυναίκα που το τράβηξε το παρέδωσε μετά από δύο ημέρες.

«Πήγαμε κατευθείαν για να υποβάλουμε καταγγελία», είπε ο πατέρας, ο οποίος είπε ότι ο γιος του είχε επίσης «σπρωχτεί από αυτόν τον δάσκαλο» όταν ήταν στο σχολείο πριν από δύο χρόνια.

Ο δάσκαλος την Τρίτη λέγεται ότι ήταν «σε αναρρωτική άδεια» ενώ περίμενε να πάρει συνέντευξη από τις αρχές του νόμου και της τάξης, δήλωσε εκπρόσωπος του σχολείου.

«Ο δάσκαλος αναγνώρισε τα γεγονότα και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια», είπε ο εκπρόσωπος.

Η βαριά επίθεση σε παιδί κάτω των 15 ετών είναι αδίκημα που φυλάσσεται στη Γαλλία.

Ο Philippe Goujon, ο δήμαρχος του 15ου διαμερίσματος στο Παρίσι, δήλωσε: «Αυτό συνέβη την επομένη της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Ο δάσκαλος συνελήφθη και αντικαταστάθηκε αμέσως».

Το σχολείο, που έχει περίπου 200 μαθητές, βρίσκεται σε δημοτικό κτήμα, είπε, προσθέτοντας: «Μιλάμε για χίλια σπίτια, είναι μια δύσκολη γειτονιά».

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου