Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Κυβερνητικοί ερωτούν Μαξίμου για εγκληματικότητα Ρομά!


Με κοινή ερώτησή τους προς τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Σοφία Ζαχαράκη και Νίκη Κεραμέως, ο Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος τους ζητούν να ληφθούν μέτρα κατά της εγκληματικότητας των Ρομά που φαίνεται να αυξάνεται, με έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει πως το 84% των διαρρήξεων γίνεται από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το πρόβλημα πάντως το έχει εντοπίσει το Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη, δηλαδή πριν από την κατάθεση της ερώτησης από τους βουλευτές, έγινε κλειστή σύσκεψη στο μέγαρο με θέμα τους Ρομά, παρουσία τόσο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και του Γιώργου Φλωρίδη. Αυτό που αλίευσα είναι πως η στάση έναντι της εγκληματικότητας θα σκληρύνει πολύ, καθώς τα περιστατικά ανομίας είναι πλέον καθημερινά σε όλη την Ελλάδα.

Τι ενοχλεί τον Μητσοτάκη

Ο Σεπτέμβριος είναι πάντα μήνας που κυοφορεί… πολιτικά. Ρώτησα αρμόδια πηγή στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε τι ενοχλεί τον Μητσοτάκη και μου απάντησε διπλωματικά: «Τον πρόεδρο τον ενοχλούν τα στελέχη που δείχνουν αργά αντανακλαστικά έναντι της κοινωνίας». Η φράση, αν και διπλωματική, βγάζει είδηση, καθώς αυτό σημαίνει πως η αξιολόγηση των στελεχών είναι διαρκής και αυστηρή, ειδικά σε επίπεδο συμπεριφοράς και αντανακλαστικών.

Σενάρια αλλαγών

Μπορεί αυτό να σημαίνει ανασχηματισμό; Ρώτησα την ίδια πηγή και μου είπε πως στον Μητσοτάκη δεν αρέσουν οι συχνές αλλαγές –το έχουμε καταλάβει άλλωστε– και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε καν καπνός για πιθανές μεταβολές στο κυβερνητικό σχήμα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου