Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ξάφνιασε τον Βούλγαρο πρόεδρο η πρόεδρος των Σκοπίων: Δεν ξέρω τίποτε για τους Βουλγάρους στο Σύνταγμα


Σεπτέμβριος 14, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σόφια.

Κατά την επίσκεψή της χθες Παρασκευή, η πρόεδρος Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα στη βουλγαρική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση συναντήθηκε με τον Βούλγαρο πρόεδρο, Ρούμεν Ράντεφ.

«Η ένταξη των Βουλγάρων στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας δεν εξαρτάται από εμένα. Αν ήμουν απόλυτος μονάρχης, θα έλεγα ότι θα την άλλαζα. Τους βουλευτές στέλνουν οι πολίτες που ψηφίζουν κατά συνείδηση. Δεν μπορώ να αναστείλω την κοινοβουλευτική δημοκρατία», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ, όπως σημειώνει το βουλγαρικό Fokus.

Για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Σκόπια πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμα. Αυτό είναι μέρος του διαπραγματευτικού πλαισίου που έχει εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

«Ενωθήκαμε γύρω από το πιο σημαντικό πράγμα – την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, γύρω από τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, γύρω από την περιφερειακή προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων, γύρω από το γεγονός ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη και θα προχωρήσουμε στον δρόμο του συμβιβασμού και μιας ενιαίας λύσης, χωρίς όποιος αισθάνεται κακός και χωρίς κανείς να πιστεύει ότι ξεχάστηκε», πρόσθεσε.

Η Σιλιάνοφσκα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στην αεροπορική βάση «Graf Ignatievo». «Θέλω να ξεκινήσω με μια βαθιά έκφραση συμπάθειας σε σχέση με το αεροπορικό δυστύχημα και τους δύο πιλότους που πέθαναν. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και το άκουσμα της όπερας Nabucco παίρνει μια νέα διάσταση. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο πρόεδρος και η γυναίκα του δεν μπορούν να με συνοδεύσουν στην όπερα».

«Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν είμαστε γείτονες τυχαία, η μοίρα όρισε ότι ζούμε μαζί. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι όταν καθίσετε να μιλήσετε, με γνώμονα την καλή θέληση, θα κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς τα κοινά.

 Οι σημαντικές αποφάσεις δεν είναι στην τύχη, ήρθα για να μιλήσουμε και ειπώθηκαν ήδη τόσα πολλά, η σκέψη μπορεί να είναι πιο γρήγορη από το φως. Εάν ακούμε ο ένας τον άλλον και έχουμε τη θέληση να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, τότε θα βρούμε μια λύση», είπε η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τη βουλγαρική Nova.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου