Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

O κόσμος αλλάζει χρόνο- Από την Ευρώπη και την Ασία μέχρι την Αμερική και την Αυστραλία

Δισεκατομμύρια άνθρωποι θα γιορτάσουν την είσοδο του 2011 σε όλο τον κόσμο.  Οι πρώτοι που άφησαν πίσω τους το 2010 είναι οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού που γύρισε τη σελίδα του 2010 στις 12.00 (ώρα Ελλάδας).
Στην Αυστραλία, γύρισαν χρόνο με εορταστικές εκδηλώσεις παρά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της αυστραλιανής ηπείρου. Στο Σίδνεϊ, χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν στο λιμάνι  το θέαμα των πυροτεχνημάτων που εκτοξεύθηκαν από τη Harbour Bridge, τη Γέφυρα του Λιμανιού.

Στην Ασία, το θέαμα των πυροτεχνημάτων στον κόλπο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν 400.000 άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια Ιάπωνες θα μεταβούν στους σιντοϊστικούς ναούς για να "εξαγνιστούν".

Στην Ευρώπη, μετά το κύμα ψύχους που προκάλεσε χάος, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι αναμένονται να συγκεντρωθούν στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα συγκεντρωθούν  μπροστά στο Κολοσσιαίο στη Ρώμη, την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο ή τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Στη Γερμανία, ένας γιγάντιος χιονοπόλεμος στον οποίο επρόκειτο να συμμετάσχουν 8.000 "μαχητές", την 1η Ιανουαρίου στο Βερολίνο, απαγορεύθηκε εξαιτίας φόβων για παρεκτροπές.

Η  Εσθονία, στη Βαλτική, θα μπει στο 2011 περνώντας στο ευρώ, απαρνούμενη την κορώνα για να γίνει η 17η χώρα που θα υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στη Νέα Υόρκη, μετά το πέρασμα μιας σφοδρής χιονοθύελλας από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στην Τάιμς Σκουέαρ για να μετρήσουν εκεί τα τελευταία λεπτά του χρόνου.

Το κέντρο των ΗΠΑ, από το Νέο Μεξικό (νοτιοδυτικά) ως τη Μινεσότα (βόρεια), εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το χιόνι και να πλήττεται από χιονοθύελλες.


Στη Βομβάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως στον κόσμο για να γιορτάσει όλη τη νύκτα, παρά τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών ότι υπάρχει κίνδυνος να πραγματοποιηθούν επιθέσεις.

Η Βομβάη υπήρξε το Νοέμβριο του 2008 θέατρο αιματηρών ισλαμιστικών επιθέσεων που είχαν στόχο μεταξύ άλλων ένα τουριστικό εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο πολυτελείας. Συνολικά 166 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο.

Η τοπική κυβέρνηση παρέτεινε το ωράριο λειτουργίας των μπαρ, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων από τις 01.30 στις 05.00. Οι γιορτές πάνω σε πλοία στον κόλπο της Βομβάης απαγορεύτηκαν πάντως για τρίτη διαδοχική χρονιά λόγω των αυξημένων απειλών κατά της ασφάλειας

 ΠΗΓΗ thebest.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου