Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στην ανακρίτρια Πατρών για τα σκουπίδια

Την πόρτα της Ανακρίτριας πέρασε τη Δευτέρα ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά από σχετική πρόσκληση που του απευθύνθηκε, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που είχε κάνει για τη Ξερόλακκα.
Ο Αχαιός βουλευτής, μεταξύ άλλων, επανέλαβε πως υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η Ξερόλακκα είναι άκρως επικίνδυνη και θα έπρεπε να έχει σταματήσει να λειτουργεί, ενώ υπογράμμισε πως η ευθύνη για τη συνέχιση της λειτουργίας περνάει από την προηγούμενη δημοτική Αρχή στη σημερινή, η οποία δεν υλοποιεί ούτε καν αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε, δηλαδή να σταματήσει τη λειτουργία της.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από την δικαστική λειτουργό να επεκτείνει την έρευνα και σε σχέση με το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και τις δημόσιες καταγγελίες που έχουν γίνει, σχετικά με υπερκοστολογήσεις της μελέτης και άλλων στοιχείων που «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένο ανάδοχο, κάτι που ασφαλώς είναι αντίθετο ως προς το πνεύμα και την ουσία της δημοκρατίας και της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.
Με την ευκαιρία της νέας κατάθεσής του, αλλά και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Δημαρχείο της Πάτρας, παρουσία των παραγωγικών φορέων της περιοχής αλλά και του περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα και του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τ. Αποστολόπουλου, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε:
«Ζούμε στο θέατρο του παραλόγου! Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην περιοχή βολεύεται στον ρόλο του κρατικού υπαλλήλου, ο αιρετός περιφερειάρχης παριστάνει τον ανίδεο και άβουλο διακομιστή αιτημάτων, ο δήμαρχος αντί να αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες συνεννόησης και διεκδικήσεις αναλώνεται σε μεσοβέζικες λύσεις χωρίς προοπτική και... ψιθυρίζει αίτημα σε διαμεσολαβητές για συνεννόησή του με τον δήμο Δύμης και συνάδελφοί μου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε ξέρουν ούτε και κατάλαβαν πως ο δήμαρχος τους ζήτησε να μεσολαβήσουν για να συναντηθεί με τον κ. Ραγκούση και την κ. Μπιρμπίλη.
Και όλα αυτά, ενώ η Ξερόλακκα συνεχίζει να λειτουργεί επικινδύνως, ηχηρές καταγγελίες για το εργοστάσιο απορριμμάτων λέγονται και ακούγονται δημοσίως και ο κίνδυνος να μετατραπεί η Πάτρα σε απέραντη χωματερή είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Για πολλοστή φορά καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αν ο κ. Δημαράς θέλει να διαπιστώσει την επικινδυνότητα της Ξερόλακκας ας απευθυνθεί στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Αν θέλει να βρει κατανόηση, ας λειτουργήσει ως ο πρώτος πολίτης του μητροπολιτικού δήμου που πρώτος θα αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με όλους τους δημάρχους της περιοχής και όχι μιας φοβικής πόλης που θέλει να δυναστεύει άλλους και να τους φορτώνει τα προβλήματά της. Αν θέλει να δώσει βιώσιμη λύση ας διεκδικήσει αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και άμεση χρηματοδότηση έργων υποδομής που θα ανακουφίσουν.
Αν ο κ. Κατσιφάρας θέλει να τιμήσει αυτούς που τον εξέλεξαν και να δικαιώσει τον ρόλο του, ας αναλάβει αυτός την πρωτοβουλία των μεγάλων περιφερειακών αλλαγών στον σχεδιασμό και ας λειτουργήσει ως συσπειρωτικός πόλος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας που θα μετατραπεί σε βραχίονα ισχυρής διεκδίκησης προς την κεντρική εξουσία.
Αν οι συνάδελφοί μου δεν φοβούνται να γίνουν δυσάρεστοι στην κομματική τους εξουσία, ας γίνουν ευχάριστοι στη κοινωνία και να μεταφέρουν με ισχυρή φωνή στη κυβέρνηση, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της πόλης.
Από την πλευρά μου δεν θα σταματήσω να φωνάζω και να διεκδικώ. Να στιγματίζω την αβουλία, να καταδικάζω την πολιτική ανυπαρξία. Η ευθύνη της πράξης όμως, ανήκει στις πολλές συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας, που τείνουν να μετατραπούν σε... ιστό αράχνης!»

ΠΗΓΗ dete
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου